Cultuureducatie met Kwaliteit

Cultuureducatie met Kwaliteit

Goede cultuureducatie geeft leerlingen plezier, brengt ze belangrijke vaardigheden bij en geeft ze de kans om hun talenten te ontdekken en ontwikkelen. Met de bijdrage van het Fonds voor Cultuurparticipatie kan Cultuurkust het verdiepingstraject Cultuureducatie met Kwaliteit (CMK) aanbieden binnen onze regio.

Wij zijn als aanbieder aangesloten bij de landelijke regeling Cultuureducatie met Kwaliteit. Deze regeling maakt het mogelijk om samen met een coach van Cultuurkust te bepalen hoe cultuureducatie op de school verbeterd kan worden. Hierbij kan gedacht worden aan het herzien van een visie op cultuureducatie, het verbeteren van de deskundigheid in het team of het uitwerken van een vak geïntegreerde leerlijn cultuur. Als scholen deelnemen doorlopen ze de Route Cultuureducatie en schrijven ze een projectplan. Wij stellen een poule van ervaren kunstvakdocenten beschikbaar om de scholen bij de uitvoering te begeleiden.

De huidige trajectperiode van de regeling loopt tot en met 2024 (met uitloop naar 1 juni 2025). Inmiddels is er een nieuwe trajectperiode CMK4 aangekondigd. Deze loopt van 2025-2028.

Scholen die willen deelnemen aan CMK4 kunnen met ons contact opnemen.

Blijf op de hoogte van ons aanbod

Schrijf je in voor de nieuwsbrief