Kunstmenu

Kunstmenu

Het Kunstmenu is een avontuurlijke rondreis voor leerlingen uit het primair en speciaal onderwijs langs alle disciplines. Het is een fantastische manier om kennis te maken met alle kunstdisciplines. Leerlingen komen door de jaren heen in aanraking met beeldende kunst, dans, media, theater, muziek, erfgoed en literatuur. Het Kunstmenu is er voor groep 1 t/m 8 van het primair onderwijs, maar ook voor het speciaal onderwijs.

De activiteiten brengen leerlingen in contact met beeldend kunstenaars, dansers, acteurs, fotografen en muzikanten. Met denkers en met makers, amateurs en professionals. Elke leerling doet een activiteit per jaar. Voor elke groep die meedoet aan het kunstmenu wordt een voorstelling, workshop of excursie georganiseerd. Altijd in combinatie met een lesbrief zodat de leerlingen goed voorbereid zijn. Elk jaar wordt gekozen voor een andere discipline. Aan het eind van het Kunstmenu is de leerling bekend en vertrouwd met de kunsten in het algemeen en de plekken in de regio waar ze worden beoefend en getoond.

Scholen kunnen zelf groepen inplannen via Planned Culture. Voordat de activiteit plaatsvind ontvang je van ons een mail met de lesbrief erin.

Blijf op de hoogte van ons aanbod

Schrijf je in voor de nieuwsbrief