Van Olieverf tot Aquarel

Wil je graag leren schilderen met meerdere soorten verf? Of teken je liever? Wil je verschillende technieken combineren? Dan is deze veelzijdige cursus iets voor jou.

Dit gaan we doen

De onderwerpkeuze varieert. Wat wil je leren? Je inspiratie haal je uit een centraal thema, uit voorbeelden uit de beeldende kunst, (eigen) foto’s en uit het werk van je medecursisten. Naar aanleiding van je onderwerp kies je een passende techniek. Ook stimuleert de docent je om een eigen werkwijze te ontwikkelen. Tijdens de lessen is volop aandacht voor kleuren mengen, technieken, compositie en experiment.

“Ik wil cursisten leren kijken. Ze verder helpen, over een drempel. Zelf ook geïnspireerd worden door werk dat wordt gemaakt. Het sociale aspect, de gesprekken, dat is leuk aan lesgeven.” Docent Riët Stegehuis

Materialen

Er is olie-, aquarel-, acrylverf en tekenmateriaal aanwezig, er zijn ook penselen. De docent geeft advies en zorgt dat je de eerste lessen geen eigen materiaal hoeft mee te nemen. Voor de cursus kun je je eigen aquarel-set aanschaffen. Aquarelpapier, tekenpapier en olieverfpapier kun je bestellen bij Cultuurkust. Ook kun je zelf speciale bloks met papier en/of geprepareerde schilderdoekjes mee nemen.

Aanmelden

Lesdag + datum, tijd en leslocatie is verplicht
Lesvorm is verplicht

Gegevens cursist

Aanhef is verplicht

Gegevens betalingsplichtige

Betaalgegevens zijn verplicht
Termijnen-veld is verplicht
Termijnen-veld is verplicht

Blijf op de hoogte van ons aanbod

Schrijf je in voor de nieuwsbrief