Schilderen met Olieverf

		
Leren schilderen met olieverf? In deze korte cursus leer je in acht ochtenden meer over de mogelijkheden van dit mooie materiaal. Deze cursus is geschikt voor beginners en gevorderden.
Dit ga je doen

Aan de hand van (eventueel zelf meegebrachte) voorbeelden leer je hoe een schilderij eenvoudig kan worden opgezet, van stilleven tot landschap, portret of abstract. Wat voor materialen heb je nodig en hoe meng je de gewenste kleuren? Al schilderend ontdek je de kenmerkende eigenschappen van olieverf en hoe je die maximaal kunt benutten! We behandelen meerdere aspecten van het schilderen in olieverf. Zo leer je over ondergronden, verdunningsmiddelen, penseelstreek, dik, dun, transparant, dekkend, vervagen, structuur, paletmes, kwasten en penselen.

Materiaalgebruik

De materialen schaf je aan in overleg met de docent. We werken met een beperkte selectie olieverven. De keuze van kwasten, penselen, en paletmessen hangt af van de techniek die we behandelen en je eigen voorkeur. Heb je al olieverf en penselen aangeschaft? Neem die dan de eerste les mee. Je kunt de materialen aanschaffen via de Materialenkaart van Cultuurkust. Meer informatie daarover vind je hier. Wil je op doek schilderen? Neem dan kant en klaar geprepareerde doekjes mee, of voorbehandelde kartonnen paneeltjes.

Schilderen met Olieverf vindt wekelijks plaats op maandagochtend van 09.30 tot 12.00 uur. Is het vakantie? Dan is er niet altijd les op maandag. Klik hier om het huidige vakantierooster te bekijken.

Aanmelden

Lesdag + datum, tijd en leslocatie is verplicht
Lesvorm is verplicht

Gegevens cursist

Aanhef is verplicht

Gegevens betalingsplichtige

Betaalgegevens zijn verplicht
Termijnen-veld is verplicht
Termijnen-veld is verplicht

Blijf op de hoogte van ons aanbod

Schrijf je in voor de nieuwsbrief