Chinees en Japans schilderen

		
Wil je de kunst van Chinees en Japans schilderen ontdekken? Stap voor stap en onder begeleiding van ervaren kunstenaar en docent Ruomei Tan, verken je de rijke tradities van guó huà en sumi-e. Leer de subtiliteiten van gewassen inkt en de kracht van eenvoud in het vastleggen van emotie op papier. Deze cursus is voor zowel beginners als gevorderden.

Wat ga je doen

In deze korte cursus verdiep je je in de geschiedenis en filosofie achter deze kunstvormen. De Chinese en Japanse schilderkunst hebben een lange geschiedenis. In beide vormen wordt geschilderd met speciale penselen, inkt en verf, op rijstpapier of op zijde. De Japanse Sumi-E techniek is schilderen met zwarte inkt. Ruomei Tan is een expert met meer dan 36 jaar ervaring in het onderwijzen van Chinees en Japans schilderen en kalligrafie.

Materialen

Je kunt de materialen aanschaffen via de materialen kaart van Cultuurkust. Meer informatie daarover vind je hier. Maar je kunt de materialen die je wilt gebruiken ook zelf meenemen. 

Chinees en Japans Schilderen vindt wekelijks plaats op donderdagmiddag van 13.30 tot 16.00 uur. Is het vakantie? Dan is er niet altijd les op donderdag. Klik hier om het huidige vakantierooster te bekijken.

Aanmelden

Lesdag + datum, tijd en leslocatie is verplicht
Lesvorm is verplicht

Gegevens cursist

Aanhef is verplicht

Gegevens betalingsplichtige

Betaalgegevens zijn verplicht
Termijnen-veld is verplicht
Termijnen-veld is verplicht

Blijf op de hoogte van ons aanbod

Schrijf je in voor de nieuwsbrief