Keramiek

		
Aan de slag met keramiek? Keramiek kent heel veel uitingsvormen: strak of vrij, kleurrijk of sober, fijn of grof. Met deze cursus leer je niet alleen boetseren, maar ook decoreren met glazuur. Of je nu nieuw bent in de wereld van keramiek of al een beetje ervaring hebt, deze cursus is ontworpen om je te begeleiden naar een niveau waarop je je eigen unieke keramische creaties kunt maken. 

 

Let op: de keramiekcursus op woensdag (startdatum 18 september) zit vol. Je kunt je wel inschrijven voor de cursus op dinsdag of de woensdagcursus de start in februari 2025. 

Dit ga je doen

Tijdens deze cursus leer je de basistechnieken van het handvormen, experimenteer je met bewerkingen en leer je de grondbeginselen van het glazuren. Naast het aanleren van de technieken is er ook aandacht voor het beeldend proces. We denken samen na over wat je wil overbrengen met het werk en hoe deze boodschap vertaald kan worden. Je wordt geïnspireerd met opdrachten en voorbeelden, maar je kan ook starten vanuit je eigen ideeën. De werkbesprekingen zorgen voor genoeg reacties om steeds weer verder te kunnen werken. Hierdoor is de cursus geschikt voor startende maar ook voor meer ervaren keramisten.

Materialen

De cursus is exclusief materiaalkosten. De materialen voor je werk dien je zelf aan te schaffen. Houd rekening met de aanschaf van broodjes klei en glazuur. Je kunt de materialen aanschaffen via de Materialenkaart van Cultuurkust. Meer informatie daarover vind je hier. Gereedschappen zijn kosteloos aanwezig bij Cultuurkust.

 

De cursus Keramiek vindt wekelijks plaats op dinsdagochtend (9.15 tot 11.45 uur) en woensdagavond (19.30 tot 22.00 uur). Is het vakantie? Dan is er niet altijd les. Klik hier om het huidige vakantierooster te bekijken.

Aanmelden

Lesdag + datum, tijd en leslocatie is verplicht
Lesvorm is verplicht

Gegevens cursist

Aanhef is verplicht

Gegevens betalingsplichtige

Betaalgegevens zijn verplicht
Termijnen-veld is verplicht
Termijnen-veld is verplicht

Blijf op de hoogte van ons aanbod

Schrijf je in voor de nieuwsbrief