Rachelle van der Bij

Over Rachelle van der Bij

In 1998 studeerde Rachelle van der Bij af aan de Hoge School voor de Kunsten in Kampen, waar ze de opleiding tot keramisch vormgever en de eerstegraads docenten opleiding voor handvaardigheid volgde. “Aansluitend ben ik les gaan geven als docent beeldende vormgeving in het voortgezet onderwijs. Het lesgeven combineer ik met mijn werk als beeldend vormgever in mijn atelier. Voor mij is dat de ideale combinatie ven kennis opdoen en overdragen. Ik werk graag met klei, de mogelijkheden van het materiaal dagen mij zowel beeldend als technisch uit.”

Hoe ziet een les bij jou eruit?

“In de les is het zowel mogelijk om aan je eigen project te werken als mee te doen met de opdrachten. Tijdens de opdrachten komen er verschillende onderwerpen en technieken aan bod. Aan de hand van deze opdrachten ga je op zoek naar wat bij jou past; je eigen beeldtaal. Ter inspiratie kijken we regelmatig naar het werk van andere kunstenaar en bespreken we het gemaakte werk. Sommige cursisten hebben een eigen plan, ik ondersteun ze bij de uitvoering hiervan.”

 

Wat hoop je cursisten mee te geven?

“Het is mijn passie om vanuit enthousiasme voor mijn vak kennis en plezier te delen, ik hoop dat ik je zal inspireren met mijn lessen. Dat je genieten van het werken met het materiaal, het zelf creĆ«ren van beelden en dat je trots bent op wat je maakt.”

 

Wat vind je leuk aan lesgeven?

“Ik vind het leuk om zo goed mogelijk aan te sluiten bij wat jij wil en wat je kan. Dat we samen ontdekken wat jou talent is.”

 

Atelier Bij

Blijf op de hoogte van ons aanbod

Schrijf je in voor de nieuwsbrief