Porselein

		
In deze basiscursus komt alles aan bod over mallen maken en werken met gietporselein. Je leert een eenvoudige mal maken, afgieten met gietporselein en glazuren. We beginnen bij de basis en eindigen met eigen afgegoten werkstukken. Deze cursus richt zich op beginners. 
Dit ga je doen

Tijdens de 5 lessen leer je meer over de materialen waar we mee werken, de toepassing en zaken waar je op moet letten. De cursus start vanuit het aanleren van de techniek. Als je deze eenmaal in de vingers hebt gaan we in op de vormgeving, het assembleren en decoreren van de afgegoten vormen. Hierbij kan je jouw fantasie en creativiteit de vrije loop laten gaan. 

Tijdens de cursus maken we mallen van voorwerpen die je zelf graag wilt afgieten, deze moeten lossend zijn. Lossend betekent dat de onderkant van het voorwerp smaller is dan de bovenkant, denk hierbij aan een kommetje of een bekertje (zonder oor of reliëf). Tijdens de eerste les kijken we samen of jouw voorwerpen geschikt zijn om er een mal van te maken. De docent zal zorgen dat er voldoende “juiste” vormen aanwezig zijn om mee te starten.

Het is niet mogelijk om voor deze cursus een proefles te volgen.

De cursus Porselein vindt plaats op zaterdagochtend van 9.30 tot 12.30 uur. Is het vakantie? Dan is er niet altijd les op zaterdag. Klik hier om het huidige vakantierooster te bekijken.

De cursus bestaat uit vijf lessen, maar deze volgen elkaar niet wekelijks op. Tussendoor heeft het gemaakte werk tijd nodig om te drogen. De lessen vinden daarom op de volgende momenten plaats:

  • zaterdag 05 oktober en zaterdag 12 oktober mallen maken
  • zaterdag 02 november (let op: deze les valt in de herfstvakantie) en zaterdag 09 november porselein gieten en assembleren
  • zaterdag 30 november glazuren

 

Aanmelden

Lesdag + datum, tijd en leslocatie is verplicht
Lesvorm is verplicht

Gegevens cursist

Aanhef is verplicht

Gegevens betalingsplichtige

Betaalgegevens zijn verplicht
Termijnen-veld is verplicht
Termijnen-veld is verplicht

Blijf op de hoogte van ons aanbod

Schrijf je in voor de nieuwsbrief