Fotografie vervolg

		
Je hebt plezier in fotograferen en wilt nog mooiere foto’s kunnen maken? Heb je de basiskennis van fotografie, maar wil je graag meer verdiepen? Dan is deze cursus iets voor jou. Deze verdiepingscursus fotografie is voor mensen die zich graag meer willen ontwikkelen in het fotograferen qua techniek en inhoud. Bij deze cursus draait het om creativiteit en het ontwikkelen van een eigen stijl.
Dit gaan we doen 

Bij deze verdiepingscursus ga je verder bouwen vanuit de basis en werken aan je eigen stijl. De cursus bestaat uit drie blokken van vijf lessen. 

In het eerste blok besteden we aandacht aan zwart-witfotografie. Hoe zet je de techniek naar je hand ? Hoe vang je het licht in een foto ? Wat zijn originele composities ? Hoe verander je het contrast in een foto en hoe bewerk je een kleurenfoto naar een zwart-wit foto? De variatie aan onderwerpen zijn divers: architectuur, landschap, straatfotografie.

Het tweede blok gaat over portretfotografie. Er zijn verschillende soorten portretten. Bijvoorbeeld spontane portretten van kinderen, glamourportretten, portretten in zwart-wit met een rauw randje van muzikanten of portretten waarbij de omgeving een rol speelt. We nodigen mensen uit die voor ons willen poseren en we maken ook portretten op locatie. Je leert om foto’s te maken met fotolampen en met daglicht.

In het laatste blok gaan we op pad met de camera. Goed fotograferen leer je door veel te doen en buiten fotograferen bij daglicht geeft perfecte omstandigheden voor je foto’s. Na een korte instructie gaan we op pad. Tijdens de wandeling of fietstocht komen we veel verschillende situaties en onderwerpen tegen. Onderwerpen die aan de orde komen zijn onder meer macrofotografie, HDR, meervoudige belichting, sportfotografie. De docente geeft elke keer uitleg wat je voor instellingen of wat voor standpunt je zou kunnen innemen voor een goede foto. De locaties zijn afwisselend, zowel natuur als een stedelijk landschap. Het kan zijn dat er niet afgesproken wordt in Harderwijk maar op de locatie zelf in verband met de reistijd.

“Fotograferen heeft een doel: overbrengen van een emotie. Het is voor een groot deel communicatie. Een foto kan een verhaal vertellen, je aanzetten tot nadenken, je ontroeren, je schokken. Een goede foto is een beeld, geen kiekje. Geen vluchtig iets, maar een beeld dat je kan inspireren voor lange tijd.” Docent Cornelia Nauta 

Belangrijk: Om deze cursus te volgen moet je in het bezit zijn van een eigen camera met de mogelijkheid van manuele bediening en een statief. Twijfel je of je camera geschikt is voor deze cursus? Neem dan contact met ons op. 

De cursus Fotografie Vervolg vindt wekelijks plaats op woensdag (19.00 tot 21.30 uur) en donderdag (19.00 tot 21.30 uur). Is het vakantie? Dan is er niet altijd les. Klik hier om het huidige vakantierooster te bekijken.

Aanmelden

Lesdag + datum, tijd en leslocatie is verplicht
Lesvorm is verplicht

Gegevens cursist

Aanhef is verplicht

Gegevens betalingsplichtige

Betaalgegevens zijn verplicht
Termijnen-veld is verplicht
Termijnen-veld is verplicht

Blijf op de hoogte van ons aanbod

Schrijf je in voor de nieuwsbrief