Cornelia Nauta

Over Cornelia Nauta

Cornelia Nauta is in 1988 afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht waar ze de eerstegraads lerarenopleiding Tekenen heeft gevolgd. “Daarna waagde ik de sprong naar Parijs waar ik een paar jaar naar de Filmacademie Louis Lumière ben gegaan. In Parijs heb ik vijf jaar gewoond. Terug in Nederland volgde ik in 1997 de opleiding scenario schrijven van Kees Holierhoek bij Videcom Hilversum. Sindsdien werk ik als docente Fotografie. In kleine groepjes in mijn atelier in Amersfoort maar ook Kunstenhuis Idea in Soest, KunstCollage Hoevelaken en Cultuurkust.”

Hoe ziet een les bij jou eruit?

“De techniek van de camera is belangrijk maar ik probeer ook aan te geven wat het kan opleveren qua inhoud. Wat wil je vertellen met je foto? Ik vind het leuk om met een groep uitstapjes te maken; bijvoorbeeld naar een museum of een les op locatie. Dat komt dan ook terug in mijn cursussen. Aandacht voor het bespreken van elkaars foto’s vind ik erg belangrijk en dat er een goede sfeer is tijdens de les.”

 

Wat hoop je cursisten mee te geven?

“Als iemand voor de eerste keer een cursus doet, dan is dat meestal om de knopjes van de camera te leren kennen, maar gaandeweg een cursus kan men ook beseffen dat het niet alleen om de knopjes gaat maar ook om creativiteit. Wat wil je, wat is je idee, en hoe doe je dat. Fotograferen kan je veel plezier opleveren. Je bent op pad, je leert beter kijken, en een mooie foto kun je groot laten afdrukken en in je huis ophangen.”

 

Wat vind je leuk aan lesgeven?

“Kunstenaar zijn is een eenzame bezigheid in het atelier, dus het contact met andere mensen via het lesgeven is belangrijk. Verder heb ik het altijd leuk gevonden om mensen iets te leren. Ook het feit dat je de route kan bepalen en mensen kan aansturen bevalt me goed.”

 

cornelianautafoto.nl

Blijf op de hoogte van ons aanbod

Schrijf je in voor de nieuwsbrief