Teken- en Schildertechnieken algemeen

		
Wil je verschillende technieken en benaderingen ontdekken tijdens het tekenen en schilderen? Ben je nog zoekende naar jouw manier van werken? Of wil je een andere techniek proberen die je nog niet kent? Volg dan deze cursus en verken de mogelijkheden!

Zelf tekenen en schilderen is geweldig! Je leert beter te kijken naar de wereld om je heen. Inspiratie is er genoeg te vinden in natuur, mens, dier, architectuur, structuur, kleur, licht en donker. De mogelijkheden zijn eindeloos! Iedere kunstenaar werkt met zijn eigen techniek en materiaal. Tijdens de cursus Teken- en Schildertechnieken Algemeen ontdek je welk materiaal en welke techniek bij jou past. Daar gaan we dan verder mee aan de slag!

Dit gaan we doen

Bij deze cursus werk je iedere les aan een opdracht in één techniek. We starten met tekenen: van potlood tot pen (en inkt) en van houtskool tot pastelkrijt. Later komen de schildertechnieken aan bod. Je experimenteert met teken- en schildermaterialen en andere hulpmiddelen. Ook leer je diverse technieken met elkaar te combineren. De onderwerpen kunnen heel divers zijn: wat spreekt jou aan? Het dier, landschap, stilleven, of een portret? Het werk van een andere schilder? Er is inspiratiemateriaal aanwezig tijdens de lessen. Ook kun je zelf foto’s of voorwerpen mee nemen.

Materiaalgebruik

Tijdens deze cursus kun je gebruik maken van de basismaterialen van Cultuurkust. Er is olie-, acryl- en aquarelverf en tekenmateriaal aanwezig. Wel raden we je na een aantal lessen aan, in overleg met de docent, je eigen penselen en materiaal aan te schaffen. Aanvullende materialen die je wilt gebruiken kun je zelf meenemen óf aanschaffen bij Cultuurkust.

De cursus Teken- en Schildertechnieken Algemeen vindt plaats op maandag- of dinsdagmiddag van 13.00 tot 15.00 uur. Is het vakantie? Dan is er niet altijd les. Klik hier om het huidige vakantierooster te bekijken.

Aanmelden

Lesdag + datum, tijd en leslocatie is verplicht
Lesvorm is verplicht

Gegevens cursist

Aanhef is verplicht

Gegevens betalingsplichtige

Betaalgegevens zijn verplicht
Termijnen-veld is verplicht
Termijnen-veld is verplicht

Blijf op de hoogte van ons aanbod

Schrijf je in voor de nieuwsbrief