Portret- en Modelschilderen

		
Wil je graag je vaardigheden in het schilderen van portretten verbeteren? Onder begeleiding van docent Tiemen Voorhorst wordt de cursus Portret- en Modelschilderen aangeboden, waarin ook modeltekenen en -schilderen worden geïntegreerd, met af en toe de aanwezigheid van een naaktmodel. Deze cursus is bestemd voor ervaren schilders, maar ervaring in portretschilderkunst is niet vereist.

Wat ga je doen

De basis van een goed portret is: goed kijken. Centraal in deze cursus staat daarom het ontwikkelen van een scherp waarnemingsvermogen. Aan bod komen de specifieke aandachtspunten van het geschilderde portret, zoals: kleur, toets en compositie, maar ook gelijkenis en psychologie. Daarnaast zullen de lessen met een naaktmodel deelnemers ook in staat stellen om te leren kijken naar anatomie, wat een waardevolle toevoeging is aan het begrip van het menselijk figuur Al doende krijg je inzicht in de werking van deze essentiële ingrediënten. Zo leer je op geheel eigen wijze een treffend portret te schilderen. De docent geeft boeiende voorbeelden ter inspiratie.

Materialen

De basismaterialen zijn voorhanden bij Cultuurkust. Je kunt extra materialen aanschaffen via de Materiaalkaart van Cultuurkust. Meer informatie daarover vind je hier. Maar je kunt ook de materialen die je wilt gebruiken zelf meenemen. We raden je aan je eigen kwasten en kleurenpalet aan te schaffen.

Portret- en Modelschilderen vindt wekelijks plaats op woensdagavond van 19.30 tot 22.00 uur. Is het vakantie? Dan is er niet altijd les op woensdag. Klik hier om het huidige vakantierooster te bekijken.

Aanmelden

Lesdag + datum, tijd en leslocatie is verplicht
Lesvorm is verplicht

Gegevens cursist

Aanhef is verplicht

Gegevens betalingsplichtige

Betaalgegevens zijn verplicht
Termijnen-veld is verplicht
Termijnen-veld is verplicht

Blijf op de hoogte van ons aanbod

Schrijf je in voor de nieuwsbrief