Fotografie basis

		
Heb je ook het idee dat je maar een klein deel van de mogelijkheden van je camera gebruikt? Of wil je graag haarscherpe foto’s maken van bewegende onderwerpen? Dan is de basiscursus fotografie de ideale cursus voor jou. Deze fotografie cursus is gemaakt voor iedereen die meer te weten wil komen over zijn/haar camera en over het maken van mooiere foto’s.
Dit gaan we doen 

In de basiscursus maak je kennis met de belichtingsdriehoek ISO, diafragma en sluitertijd en welke creatieve effecten je kunt laten ontstaan in je foto als je de fototechniek van je camera leert beheersen. Begrippen worden uitgelegd aan de hand van voorbeelden en oefeningen in de les.  Daarnaast maak je kennis met compositie en kleurgebruik in een foto. Wat maakt een foto een goede foto en hoe kunnen we een foto verbeteren? Aan de hand van voorbeelden en opdrachten leer je welke technieken te gebruiken zijn en hoe je camera werkt. Tijdens de les wordt er veel geoefend. 

“Fotograferen heeft een doel: overbrengen van een emotie. Het is voor een groot deel communicatie. Een foto kan een verhaal vertellen, je aanzetten tot nadenken, je ontroeren, je schokken. Een goede foto is een beeld, geen kiekje. Geen vluchtig iets, maar een beeld dat je kan inspireren voor lange tijd.”Docent Cornelia Nauta 

De cursus is geschikt voor mensen die een camera bezitten die handmatig ingesteld kan worden en die niet langer de automatische stand van de camera willen gebruiken. 

Belangrijk: Om deze cursus te volgen moet je in het bezit zijn van een eigen camera met de mogelijkheid van manuele bediening. Twijfel je of je camera geschikt is voor deze cursus? Neem dan  contact  met ons op.

De cursus Fotografie Basis vindt wekelijks plaats op woensdag (19.00 tot 21.30 uur) en donderdag (19.00 tot 21.30 uur). Is het vakantie? Dan is er niet altijd les. Klik hier om het huidige vakantierooster te bekijken.

Aanmelden

Lesdag + datum, tijd en leslocatie is verplicht
Lesvorm is verplicht

Gegevens cursist

Aanhef is verplicht

Gegevens betalingsplichtige

Betaalgegevens zijn verplicht
Termijnen-veld is verplicht
Termijnen-veld is verplicht

Blijf op de hoogte van ons aanbod

Schrijf je in voor de nieuwsbrief