KnutselLAB Cultuurkust stimuleert kinderen in hun creativiteit

HARDERWIJK – Enthousiast vragen de kinderen de knutselprofessor om hulp. Het alter ego van beeldend vakdocent Kim den Dulk weet de kinderen van Harderwijk aan te sporen vanuit hun eigen creativiteit te werken. Het lokaal staat vol met bakken, gevuld met restmaterialen uit de verschillende cursussen van Cultuurkust, maar ook wc-rolletjes en eierdozen gespaard door medewerkers en vrijwilligers.

Vanaf 4 maart is Cultuurkust gestart met het KnutselLAB in ’t Klooster. Het is een LAB waar kinderen kunnen experimenteren met natuurlijke of hergebruikte materialen onder begeleiding van beeldend vakdocent Kim den Dulk: “Kinderen kunnen meer dan ze denken. Niets is te gek en hun fantasie en creativiteit is eindeloos. Ik hoop dat ze door te doen en ontdekken meer zelfvertrouwen krijgen.”

Het KnutselLAB van Cultuurkust heeft verschillende aspecten, naast dat het kinderen met hun eigen creativiteit aan het werk zet, is het ook een duurzaam project. Door te werken met restmateriaal van cursussen en schoolprojecten in combinatie met gerecycled afvalmateriaal maakt Cultuurkust de restjes verf tot de laatste druppel op. Ook laat het KnutselLAB zien dat creativiteit op een heel laagdrempelige manier kan worden gestimuleerd zonder de aanschaf van dure knutselpakketten of canvas doeken.

Het KnutselLAB is voor kinderen van 4 tot 8 jaar oud en op iedere eerste zaterdag van de maand tussen 9:30 en 11:30 uur bij Cultuurkust, ’t Klooster 4. Deelname is gratis. Meer informatie.

Blijf op de hoogte van ons aanbod

Schrijf je in voor de nieuwsbrief