Cursisten Cultuurkust varen mee met botter

Cursisten Cultuurkust kunnen meevaren tijdens de Botter Zeilregatta Harderwijk

Op zaterdag 13 mei 2023 vindt de tweede Eibert den Herder Botter Zeilregatta Harderwijk plaats. Een bijzonder zeilevenement met een vloot van historische Zuiderzeebotters, vernoemd naar de legendarische Harderwijker Eibert den Herder.  Dit jaar gaan cursisten van Cultuurkust mee op een van de historische botters, een prachtige lokale verbinding tussen monumentaal varend erfgoed en cultuureducatie.    

In samenwerking met Cultuurkust wordt door cursisten van de cursus Fotografie: met de camera op pad, onder leiding van docent Cornelia Nauta, een speciaal fotoreportage gemaakt. Het eindresultaat van deze dag is te bezichtigen tijdens een expositie. Deze expositie zal worden geopend door de wethouder Cultuur van de gemeente Harderwijk. 

De Botter Zeilregatta is op 13 mei vanaf 10:00 uur in de Haven van Harderwijk en wordt georganiseerd door Chartervaart Harderwijk. Deelnemers aan deze regatta strijden om de Bronzen Botter sculptuur, die vorig jaar is gewonnen door het team van Scheer en Foppen technieken. Deze zeilregatta levert vanaf het water en zeker en vanaf de wal spectaculaire beelden op. De regatta wordt afgesloten met de traditionele Admiraalsgroet bij het binnenvaren van de Harderwijkse Vissershaven. 

Wil jij ook deelnemen aan de cursus Fotografie: met de camera op pad? Klik dan hier. Meer informatie over de Botter Zeilregatta: botterzeilregatta.nl 

Blijf op de hoogte van ons aanbod

Schrijf je in voor de nieuwsbrief