Fotografie: met de camera op pad, leren in de praktijk

Wil je meer ervaring opdoen (bijvoorbeeld het uittesten van meerdere lenzen) of wil je zonder een gebruiksaanwijzing te lezen toch de techniek van de camera ontdekken? Ga dan op pad met onze fotograaf docente, want goed fotograferen leer je door veel te doen en buiten fotograferen bij daglicht geeft perfecte omstandigheden voor je foto’s!

Dit gaan we doen

Na een korte eerste instructie ga je op pad met de docente. Tijdens de wandeling kom je veel verschillende situaties en onderwerpen tegen. De docente geeft elke keer uitleg wat je voor instellingen of wat voor standpunt je zou kunnen innemen voor een goede foto.

De locaties zijn afwisselend, zowel natuur als een stedelijk landschap. Een terrein met industrieel erfgoed of een wijk met architectonische hoogstandjes. Het kan zijn dat er niet afgesproken wordt in Harderwijk maar op de locatie zelf in verband met de reistijd.

“Fotograferen heeft een doel: overbrengen van een emotie. Het is voor een groot deel communicatie. Een foto kan een verhaal vertellen, je aanzetten tot nadenken, je ontroeren, je schokken. Een goede foto is een beeld, geen kiekje. Geen vluchtig iets, maar een beeld dat je kan inspireren voor lange tijd.” Docent Cornelia Nauta

Belangrijk: Om deze cursus te volgen moet je in het bezit zijn van een eigen camera met de mogelijkheid van manuele bediening en een statief. Twijfel je of je camera geschikt is voor deze cursus, neem dan contact met ons op.

Aanmelden

Lesdag + datum, tijd en leslocatie is verplicht
Lesvorm is verplicht

Gegevens cursist

Aanhef is verplicht

Gegevens betalingsplichtige

Betaalgegevens zijn verplicht
Termijnen-veld is verplicht
Termijnen-veld is verplicht

Blijf op de hoogte van ons aanbod

Schrijf je in voor de nieuwsbrief