Muziekmaand Nunspeet

Muziekmaand Nunspeet

Het is tijd voor Muziekmaand Nunspeet! Vanuit Muziektafel Nunspeet – Meer Muziek in de Klas organiseert Cultuurkust de gehele maand juni allerlei leuke muzikale activiteiten: onder schooltijd, maar ook in de vrije tijd.

Op zaterdag 15 juni organiseert Cultuurkust een Cultuurdag met diverse muzikale activiteiten. In Veluvine kun je terecht voor o.a. een open middag met muziekdocenten en Harmonie Nunspeet. Bibliotheek Noordwest Veluwe organiseert Boekjes en Babbels en een DJ-workshop, beide vinden plaats in de bibliotheek. Noteer deze muzikale dag dus direct in je agenda!

Activiteiten in de klas

Bas en Viola en de Wondere Wereld van Muziek
Het lespakket bevat vijf educatieve video’s van twintig minuten. Deze video’s geven een mooi beeld van alle verschillende instrumenten: hoe zijn deze instrumenten gemaakt, hoe komt er geluid uit en wat is de geschiedenis van het instrument? Je vindt hier een sfeerimpressie!
Voor wie? Voor alle leerlingen van groep 1 t/m 8
Hoe kan ik ons aanmelden? Dat is niet nodig! De video’s zijn gratis te verkrijgen door te mailen naar arjanne.bruggeman@cultuurkust.nl.

Kennismaken met Harmonie Nunspeet
Samen met de leerlingen kun je een leuke video bekijken over de Harmonie Nunspeet. Na afloop zullen ze jullie uitnodigen om 15 juni langs te komen tijdens de Cultuurmiddag. Dan is er gelegenheid om verschillende instrumenten te bespelen!
Voor wie? Voor alle leerlingen van groep 1 t/m 8

Rondleiding door Veluvine
Leerlingen uit de bovenbouw krijgen de mogelijkheid om zich in te schrijven voor een rondleiding door Veluvine. Wat gebeurt er allemaal in een theater? En wat doet een technicus?
Wanneer? N.t.b. in overleg met school en Veluvine
Voor wie? Voor alle leerlingen van groep 5 t/m 8
Hoe kan ik ons aanmelden? Scholen kunnen zich inschrijven voor de activiteit via Planned Culture.

Rondleiding Orgelmuseum
Leerlingen krijgen een rondleiding door het Orgelmuseum, inclusief speurtocht! Het museum vraagt €3 per leerling, maar Cultuurkust kan €1 per leerling tegemoet komen. Deze rondleidingen vinden plaats op maandag. Eventueel is het mogelijk dat er een vrijwilliger van het museum in de klas over het museum komt vertellen. Prijzen zijn dan in overleg.
Wanneer? N.t.b. in overleg met school en het Orgelmuseum
Voor wie? Voor alle leerlingen van groep 6 t/m 8
Hoe kan ik ons aanmelden?
Scholen kunnen zich inschrijven voor de activiteit via Planned Culture.

Musical Awards
Groepen 8 uit Nunspeet laten aan elkaar een lied van de musical horen. Er is een jury en er valt zelfs een echte prijs én wisselbokaal te winnen. Scholen zijn al van de Musical Awards op de hoogte gebracht.
Wanneer? Woensdag 26 juni vanaf 09.30 uur
Voor wie? Voor alle leerlingen van groep 8

Workshops voor leerkrachten
Muziek in de klas begint bij de leerkrachten! Daarom organiseert Cultuurkust op woensdag 12 juni van 15.00 – 16.00 uur een tweetal workshops voor leerkrachten: Ukelele en Zingen met de Klas/Werken met Orff Instrumenten.
Wanneer? Woensdag 12 juni van 15.00 tot 16.00 uur
Voor wie? Voor alle leerkrachten!
Hoe kan ik ons aanmelden? Scholen kunnen zich inschrijven voor de activiteit via Planned Culture. Geef bij aanmelding aan welke workshop jouw voorkeur heeft. Anders word je door Cultuurkust ingepland!

Activiteiten in de vrije tijd

Dreumes- en Peutermuziek met Roselinde Visscher
Ouders, verzorgers of opa’s/oma’s leren samen met hun (klein)kind (2-4 jaar) te luisteren naar muziek en deze te herkennen. Door liedjes te zingen, te dansen en muziekinstrumenten te ontdekken, stimuleren we de ontwikkeling van je (klein)kind op een speelse en interactieve manier. Muziek is niet alleen leuk, het is ook bewezen dat het gezond is voor de ontwikkeling van het brein. Muziek is goed voor de taalontwikkeling en het bewegen op muziek draagt bij aan verbetering van de motoriek. Deze workshop wordt georganiseerd door Kindcentrum Vrij Spel in samenwerking met Cultuurkust.
Wanneer? Dinsdag 4 en donderdag 6 juni van 10.00 tot 10.45 uur
Waar? Kulturhus, Elspeet
Voor wie? Kinderen tussen de 2 en 4 jaar (samen met (groot)ouders/verzorgers) die bij Kindcentrum Vrij Spel verblijven. Let op! Deze workshop is dus niet openbaar toegankelijk. 

Workshop Djembé met Johnny Franz
De workshop wordt georganiseerd door Kindcentrum Vrij Spel in samenwerking met Cultuurkust.
Wanneer? Maandag 10, dinsdag 11 en donderdag 13 juni van 15.45 tot 16.30 uur
Waar? Kulturhus, Elspeet
Voor wie? Iedereen die het leuk vindt!

Cultuurdag
Op zaterdagmiddag 15 juni organiseert Cultuurkust een Cultuurmiddag met diverse muzikale activiteiten, i.s.m. Veluvine, Harmonie Nunspeet, Idance en Bibliotheek Noordwest Veluwe.

Workshop Wanneer? Waar?
Boekjes & Babbels (Bibliotheek Noordwest Veluwe) 10.00 tot 11.00 uur Veluvine, Nunspeet
Ontdek je Instrument (6+) 14.00 tot 14.30 uur Veluvine, Nunspeet
Muziek op Schoot (0-4 jaar) 14.30 tot 15.00 uur Veluvine, Nunspeet
Kennismaken met Harmonie Nunspeet 14.00 tot 16.00 uur Veluvine, Nunspeet
Kennismaken met yoga- en danscentrum Idance 14.00 tot 16.00 uur Winckelweg 37, Nunspeet
DJ-workshop (Bibliotheek Noordwest Veluwe) 14.00 tot 15.00 uur of 15.00 tot 16.00 uur Veluvine, Nunspeet
Concert Strijk- en Symfonieorkest o.l.v. Roelof Klaassen Vanaf 20.00 uur Driestwegkerk, Nunspeet

Workshop Blaas- en Slaginstrumenten
Maak kennis met blaas- en slaginstrumenten! Muziekvereniging Elspeets Fanfare Korps nodigt alle kinderen uit om de klanken van de instrumenten te ontdekken.
Wanneer? Donderdag 20 juni van 15.45 tot 16.45 uur
Waar? Kulturhus, Elspeet
Voor wie? 
Toegankelijk voor alle kinderen die kennis willen maken met de instrumenten!

KnutselLAB met Mieke Kok
Kinderen kunnen vrij knutselen en experimenteren. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een muziekinstrumentje te maken, helemaal in thema! Het KnutselLAB wordt georganiseerd door Kindcentrum Vrij Spel in samenwerking met Cultuurkust.
Wanneer?
Maandag 24, dinsdag 25 en donderdag 27 juni van 16.00 tot 17.00 uur (vrije inloop!)
Waar? Kulturhus, Elspeet
Voor wie? Kinderen van 4 t/m 12 jaar oud

Muziekmaand Nunspeet wordt georganiseerd in samenwerking met Bibliotheek Noordwest Veluwe, Muziekvereniging Elspeets Fanfare Korps, Muziekvereniging Harmonie Nunspeet, iDance/Love4Yoga, Stichting Dorpshuis Elspeet, Veluvine Nunspeet en Kindcentrum Vrij Spel. 

 

   

      

Blijf op de hoogte van ons aanbod

Schrijf je in voor de nieuwsbrief