Stefanie Schipper

Over Stefanie Schipper

Stefanie Schipper heeft gestudeerd aan de HKU (Fine Arts), de HVA (PABO) en is in 2018 afgestudeerd als docent beeldende vorming aan ArtEZ (beeldende vormgeving en kunstgeschiedenis). Voor Cultuurkust geeft zij teken- en schilderlessen aan volwassenen, cursussen aan onze UNIEK-groep en kunstprojecten in het onderwijs. Daarnaast werkt ze als kunstenaar en freelance docent beeldende vorming en kunst op verschillende scholen. Stefanie werkt ook aan eigen kunstprojecten.

Hoe ziet een les bij jou eruit?

“In mijn lessen staan plezier, ontspanning en eigen ontwikkeling van de cursist voorop. Ik volg dan ook geen vastomlijnd lesprogramma maar kijk naar wat er nodig is in de groep. Interesses, begin niveau en ervaring spelen daarbij een belangrijke rol. Ik geef bij de opdrachten altijd wat achtergrondinformatie over bijpassende kunstenaars en/of kunststromingen. Verder geef ik uitleg over teken en schilder materialen en technieken. De lessen hebben verder een opbouw door experimenteren met materiaal en techniek. Iedere opdracht heeft als doel een eindwerk waar je trots op mag zijn. Tijdens de lessen is er veel ruimte voor eigen ontwikkeling door feedback van de groep en tips van mij’.”

Wat hoop je cursisten mee te geven?

“Mijn cursisten hoop ik een goed gevoel, trots en inspiratie mee te geven na iedere les. En een werk waar ze erg tevreden over zijn natuurlijk ook! Dat cursisten aan het einde van de cursus kunnen terugkijken op hun eigen ontwikkeling en met veel plezier de cursus hebben gevolgd is mijn doel.”

Wat vind je leuk aan lesgeven?

“Het inspireren van anderen en cursisten iets laten leren en ontdekken vanuit mijn expertise is iets waar ik veel voldoening uit haal. De dynamiek van lesgeven aan een groep is ieder keer weer anders en ook voor mij een inspiratiebron. Kortom: lesgeven geef ik vanuit mijn hart en met heel veel plezier!”

Blijf op de hoogte van ons aanbod

Schrijf je in voor de nieuwsbrief