Roselinde Visscher – Gunnink

Over Roselinde Visscher

Haar eerste pianolessen kreeg ze van Nico Korver op Muziekschool Dijk & Waard in Heerhugowaard. In het jaar 2000 vervolgde Roselinde Visscher haar weg naar het conservatorium, de Hanzehogeschool in Groningen. “Daar kreeg ik geruime tijd les van Paul Komen. In mijn studietijd in Groningen heb ik diverse concerten gegeven. Ook heb ik verscheidene keren leerlingen begeleid op het Prinses Christina Concours. In het jaar 2003 heb ik mijn studie voortgezet aan de Schumann Akademie in Utrecht; waar ik in juni 2007 met succes mijn eindexamen piano heb behaald. Diverse concerten heb ik mogen geven in Pianohandel ‘Koot’ in Haarlem en in Theater ‘de Tobbe’ in Voorburg. Tevens heb ik met het pianokwartet Dijk & Waard concerten mogen verzorgen o.a. in Heerhugowaard, Veenendaal en in de Lutherse Kerk in Haarlem. Daar brachten wij het ‘Canto Ostinato’ van Simeon ten Holt ten gehore. In de loop der jaren heb ik al veel pianolessen gegeven op verschillende muziekscholen, o.a. in Zoeterwoude-Rijndijk, Delft, Vlaardingen, Krimpen aan de IJssel, Schiedam en Heerhugowaard. Sinds 2002 heb ik een eigen praktijk, Noot voor Noot, en ik heb deze sinds 2015 voortgezet in Harderwijk.”

Hoe ziet een les bij jou eruit?

“Kinderen kunnen al vanaf 6 jaar op pianoles. Eerst zullen er liedjes op het gehoor worden gespeeld en wordt er gewerkt aan de muzikale vorming. Na een aantal lessen wordt spelenderwijs het notenschrift aangeleerd. Meestal wordt er vanaf dat moment gewerkt met de pianomethoden van Hal Leonard. Later wordt er met de leerling en de ouders besproken welke methode er het beste bij de leerling past. Vanaf ongeveer 8 jaar wordt er meer aandacht besteed aan de speeltechniek. Ook is er aandacht voor muziektheorie, door middel van leuke theorieboekjes en muziekpuzzels. Volwassenen zijn ook welkom! Ook als u nog een beginner bent kunt u terecht bij Noot voor Noot. Het lesprogramma wordt aangepast aan uw wensen op muziekgebied, dus welke stijl muziek u het leukst vindt om te spelen. Ook in deze lessen wordt er aandacht gegeven aan o.a. speeltechniek, muziektheorie en muzikale vorming.”

 

Wat hoop je cursisten mee te geven?

“Tijdens mijn cursussen ligt de focus op plezier en ruimte om muziek te maken, een prettige sfeer in de les, ruimte voor eigen wensen en invulling.”

 

Wat vind je leuk aan lesgeven?

“Het is fantastisch als een leerling iets bereikt waar hij/zij lang voor heeft moeten oefenen, het doorzettingsvermogen. Want dat is zeker nodig als je goed wilt leren piano spelen. De afwisseling van jong en oud, gevorderd en beginner vind ik erg leuk. Elke les is weer anders!”

 

nootvoornoot.nl

Blijf op de hoogte van ons aanbod

Schrijf je in voor de nieuwsbrief