Magda Jonkers

Over Magda Jonkers

Magda Jonkers (1965) heeft gestudeerd aan het conservatorium in Maastricht met als hoofdvak dwarsfluit (Bachelor en Master). Ze heeft een Master Cultuurwetenschappen behaald aan de Open Universiteit en een Bachelor Music Education aan conservatorium Artez te Zwolle. Magda heeft jarenlang lesgegeven aan de Stedelijke Muziekschool in Gouda.

Hoe ziet een les bij jou eruit?

“Startende kinderen beginnen bij de basis; het vormen van een goede stabiele toon, het leren van noten en de toepassing op het instrument. Ook samenspel met piano, dwarsfluit, keyboard of met CD komt vrijwel meteen aan bod. Verder bekijk en beluister ik vaak muziekvoorbeelden via YouTube met mijn leerlingen. Als leerlingen verder gevorderd zijn, bepalen zij samen met mij meer en meer de inhoud van de les.”

Wat hoop je cursisten mee te geven?

“Allereerst het plezier om alleen of samen met anderen muziek te maken. Natuurlijk wil ik ook dat leerlingen goed overweg kunnen met het instrument. Verder hoop ik dat ze historisch inzicht krijgen in de verschillende stijlen muziek.”

Wat vind je leuk aan lesgeven?

“Ik vind het leuk om allerlei type mensen over de vloer te krijgen die je dan in principe elke week ziet, meestal jaren lang. Je bouwt dan echt wat op. Elke leerling heeft zijn eigen gebruiksaanwijzing, voorkeuren en mogelijkheden. Het is leuk om daar steeds weer op in te spelen.”

Blijf op de hoogte van ons aanbod

Schrijf je in voor de nieuwsbrief