Portretschilderen kort

		
Wil je graag portretten leren schilderen? Stap voor stap, en aan de hand van veel voorbeelden en oefeningen, krijg je de techniek van het schilderen van mensen en portretten onder de knie! Deze cursus is bestemd voor ervaren schilders.
Dit gaan we doen

De basis van een goed portret is: goed kijken. Centraal in deze cursus staat daarom het ontwikkelen van een scherp waarnemingsvermogen. Aan bod komen de specifieke aandachtspunten van het geschilderde portret, zoals: kleur, toets en compositie, maar ook gelijkenis en psychologie. Al doende krijg je inzicht in de werking van deze essentiële ingrediënten. Zo leer je op geheel eigen wijze een treffend portret te schilderen. De docent geeft boeiende voorbeelden ter inspiratie.

Materialen

De basismaterialen zijn voorhanden bij Cultuurkust. Je kunt extra materialen aanschaffen via de Materiaalkaart van Cultuurkust. Meer informatie daarover vind je hier. Maar je kunt ook de materialen die je wilt gebruiken zelf meenemen. We raden je aan je eigen kwasten en kleurenpalet aan te schaffen.

Op deze cursus kan op dit moment niet ingeschreven worden.

Blijf op de hoogte van ons aanbod

Schrijf je in voor de nieuwsbrief