Kunstacademie jongeren

Ben je graag creatief bezig en hou je van schilderen, tekenen en ruimtelijk werken? Houdt je van afwisseling en wil je er graag achter komen welke techniek het beste bij jou past? Dan ben je van harte welkom bij de Kunstacademie voor jongeren bij Cultuurkust! We hebben twee groepen voor jongeren vanaf 12 jaar en vanaf 15 jaar. Bij het inschrijven kun je kiezen in welke groep je wilt meedoen.
Dit gaan we doen

In de lessen behandelen we verschillende technieken en materialen en gaan we op onderzoek uit wat het beste bij jou past. Je leert te werken naar aanleiding van een opdracht, thema, kunststroming/kunstenaar of vanuit een eigen invalshoek. Je leert hoe je alles wat er in je hoofd zit tot uitvoer kan brengen door een brede kennis aan materiaal, techniek en inhoud, want samen kunst maken is belangrijk!

Tijdens de lessen wordt er niet enkel aandacht besteed aan techniek en materiaal, maar ook aan het kijken naar het werk van anderen en dat van jezelf. Je leert feedback te geven en deze ook te ontvangen. Je werkt niet enkel aan je eigen projecten, maar werkt ook samen aan grotere gezamenlijke opdrachten. Alleen kom je een heel eind, maar samen komen we verder.

“Mijn specialisme is illustratie en vormgeving. Ik ben gek op het verzinnen van personages en het vertellen van verhalen met beeld. Ik hou ervan om met mijn handen te creëren en nieuwe werken te maken. Of dit nu met klei, verf, foto’s of potloden is.” Docent Kim den Dulk

Deze cursus is een goede basis om later door te stromen naar één van de andere cursussen voor jongeren. Of tegelijkertijd te combineren met een andere cursus. Let op: er zijn twee groepen. Een voor jongeren vanaf 12 jaar en een vanaf 15 jaar. Bij het inschrijven kun je aangeven in welke groep je wilt meedoen.

Aanmelden

Lesdag + datum, tijd en leslocatie is verplicht
Lesvorm is verplicht

Gegevens cursist

Aanhef is verplicht

Gegevens betalingsplichtige

Betaalgegevens zijn verplicht
Termijnen-veld is verplicht

Blijf op de hoogte van ons aanbod

Schrijf je in voor de nieuwsbrief