Porselein

In deze basiscursus komt alles aan bod over mallen maken en werken met gietporselein. Je leert een eenvoudige mal maken, afgieten met gietporselein en glazuren. We beginnen bij de basis en eindigen met eigen afgegoten werkstukken. Deze cursus richt zich op beginners.
Dit ga je doen

Tijdens de 5 lessen leer je meer over de materialen waar we mee werken, de toepassing en zaken waar je op moet letten. De cursus start vanuit het aanleren van de techniek. Als je deze eenmaal in de vingers hebt gaan we in op de vormgeving, het assembleren en decoreren van de afgegoten vormen. Hierbij kan je jouw fantasie en creativiteit de vrije loop laten gaan. 

Tijdens de cursus maken we mallen van voorwerpen die je zelf graag wilt afgieten, deze moeten lossend zijn. Lossend betekent dat de onderkant van het voorwerp smaller is dan de bovenkant, denk hierbij aan een kommetje of een bekertje (zonder oor of reliëf). Tijdens de eerste les kijken we samen of jouw voorwerpen geschikt zijn om er een mal van te maken. De docent zal zorgen dat er voldoende “juiste” vormen aanwezig zijn om mee te starten.

Het is niet mogelijk om voor deze cursus een proefles te volgen.

De cursus bestaat uit vijf lessen, maar deze volgen elkaar niet wekelijks op. Tussendoor heeft het gemaakte werk tijd nodig om te drogen. De lessen vinden daarom op de volgende momenten plaats:

  • Zaterdag 10 februari 2024
  • Zaterdag 17 februari 2024
  • Zaterdag 02 maart 2024
  • Zaterdag 09 maart 2024
  • Zaterdag 23 maart 2024
Op deze cursus kan op dit moment niet ingeschreven worden.

Blijf op de hoogte van ons aanbod

Schrijf je in voor de nieuwsbrief