Naaiatelier basis

		
De cursus Naaiatelier basis is een mooie start voor mensen die nog geen of heel weinig ervaring hebben met naaien. In deze korte cursus leer je de absolute basis van kleding maken. Van patroon overnemen tot het inzetten van een rits! Van inrijgen tot stof knippen! 
Naailes: 

In 15 lessen leer je hoe de naaimachine werkt, hoe je hem inrijgt, welke verschillende steken er op elke machine aanwezig zijn en hoe je deze gebruikt. Vervolgens ga je aan je eigen projecten werken. Hiervoor zijn een paar projecten beschikbaar, waar je zelf uit mag kiezen. Denk hier bijvoorbeeld aan een schouder- of boodschappentas, een groenten- en fruitzakje of een vlaggetjeslijn.  Met deze projecten leer je een paar belangrijke technieken zoals het inzetten van een rits, keren, werken met hoekjes en ronde lijnen, etc.

Heb je na een paar lessen de basis onder de knie? Dan mag je aan de slag met kleding naaien volgens patroon. Je krijgt hierbij advies en hulp tijdens het maken van je project wanneer je dat nodig hebt. Je mag je eigen patronen meenemen, maar voor inspiratie en nieuwe projecten zijn er ook patroontijdschriften aanwezig.

Over mijzelf:

Ik ben Truike, samen met mijn 2 lieve kinderen en knappe vriend woon ik in Harderwijk. Mijn roots liggen in Brabant, waar ik ben geboren bij twee lieve ouders. Zij hebben hergebruiken en repareren met de paplepel bij mij naar binnen gegoten. Was er iets stuk? Dan werd het gemaakt. Was het niet meer te maken? Dan werden de onderdelen die nog geschikt waren eruit gehaald. Er werd weinig weggegooid. Mijn ouders leidden al een duurzaam leven lang voordat we ons bewust werden dat dit noodzakelijk was voor onze planeet. Lees meer. 

Op deze cursus kan op dit moment niet ingeschreven worden.

Blijf op de hoogte van ons aanbod

Schrijf je in voor de nieuwsbrief