Truike van Deutekom

Over Truike

Ik ben Truike, samen met mijn 2 lieve kinderen en knappe vriend woon ik in Harderwijk. Mijn roots liggen in Brabant, waar ik ben geboren bij twee lieve ouders. Zij hebben hergebruiken en repareren met de paplepel bij mij naar binnen gegoten. Was er iets stuk? Dan werd het gemaakt. Was het niet meer te maken? Dan werden de onderdelen die nog geschikt waren eruit gehaald. Er werd weinig weggegooid. Mijn ouders leidden al een duurzaam leven lang voordat we ons bewust werden dat dit noodzakelijk was voor onze planeet.

Ik heb mijn hele leven al genaaid, het begon ooit met Barbie shirtjes, later werden het mijn eigen broeken, want Levi’s (die waren toen hip) kon ik niet betalen en confectiematen paste mij niet, mijn stelten waren te lang. Ergens rond 2009/2010 ben ik in mijn vrije tijd begonnen met de modevakopleiding. Vooral omdat ik de modebladen niet altijd leuk vond en wilde maken wat ik zelf wilde maken.

Lang heb ik hier iets mee willen doen en heb al jaren lang het idee een naaicafé te starten. Maar nooit deed ik er iets mee. Altijd was daar de ratrace waar je in de huidige economie zo gemakkelijk in en zo moeilijk uitstapt. En mijn droom was zo groot dat het naar mijn idee alleen maar kon mislukken.

Maar het bleef kriebelen. Toen ik in de herfst van 2022 als zzp’er ging werken en moeilijk aan mijn eerste opdracht kwam, was daar opeens “Repareren kun je leren!” Een plek om alle reparaties in en om ons gezin verzamelen. En toen ging het nog meer kriebelen en besloot ik begin 2023 de sprong te wagen en gewoon klein te starten met mijn droom.

Website: stikwerk.com

Blijf op de hoogte van ons aanbod

Schrijf je in voor de nieuwsbrief