Zeilregatta succesvolle afsluiting Botter Masterclass

Op vrijdag 24 mei is voor de derde achtereenvolgende keer de Eibert den Herder Botterzeilregatta gevaren. Na de officiële verwelkoming is de vloot bestaande uit 32 authentieke Zuiderzeebotters vanuit de Vissershaven vertrokken richting Knarland. En niet alleen de deelnemers voeren richting het eiland, ook cursisten van Cultuurkust verzamelden zich om op een botter mee te varen naar Knarland.

Hier vond vanaf 12.30 uur een uitgebreide lunch plaats waarbij een nieuwe botter is omgenummerd met een HK-registratie. Initiatiefnemer Wim van den Berg van Chartervaart Harderwijk heeft een volgende botter aan zijn historische vloot toegevoegd. De EB 60 is na een grondige renovatie op de werf in Elburg omgenummerd naar de HK 62, uit respect naar vissersfamilie Foppen.

Vervolgens heeft er op het Knarland een veiling plaatsgevonden van een aantal schilderwerken met de HK 62 als thema. De afgelopen weken werkte een groep cursisten van Cultuurkust tijdens een driedaagse masterclass aan het vastleggen van de Botter. Onder leiding van schilderdocente Riët Stegehuis leerden de cursisten met diverse teken- en schildermaterialen werken. Na de aftrap op 19 april, waarbij de cursisten kennismaakten met de Botters en de nodige schetsen maakten, keerde de groep op 24 mei terug naar het water om de gemaakte werken te exposeren én te veilen.

De veiling kreeg een ruime belangstelling van de aanwezige gasten. Uiteindelijk kon veilingmeester Fred Zoer een totaalopbrengst van de aangeboden werken noteren van €920. Dit bedrag zal met dank aan de cursisten van Cultuurkust worden gedoneerd aan het onderhoudsfonds van de HK 62.

Na een uitgebreide en smakelijke lunch op het Knarland is vanaf 13.30 uur door wedstrijdleider Wim Hoeven van de Elburger Botterstichting het startsein gegeven voor de zeilwedstrijd. Wij kijken terug op wederom een mooie samenwerking met de Zeilregatta.

Lees meer over de Zeilregatta, en de samenwerking met Cultuurkust, in het artikel van RTV Nunspeet.

Zie hieronder voor een overzicht van de foto’s.

Blijf op de hoogte van ons aanbod

Schrijf je in voor de nieuwsbrief