Tweede Eibert den Herder Botter Zeilregatta zeer succesvol

Zaterdag 13 mei stond in het teken van de tweede Eibert den Herder Botter Zeilregatta. Op zaterdag werd er gevaren met twintig deelnemende authentieke Zuiderzeebotters, geheel in de sfeer van de legendarische Harderwijker Eibert den Herder.

Na de officiële opening en verwelkoming van de deelnemers bij restaurant Johannes, is in eerste instantie koers gezet naar het Knareiland waar alle deelnemers zijn ontvangen voor een uitgebreide lunch. Deze is verzorgd door cateringbedrijf Van den Berg en alle gasten hebben er bijzonder van genoten. Tijdens deze lunch werden de aanwezigen spontaan verrast met een muzikaal optreden van de Urker Mans Formatie die ook deelnamen aan het evenement en nu in de gelegenheid waren een ander repertoire ten gehore te brengen. Dit overigens geheel tot genoegen van alle aanwezigen.

Bijzonder deze dag was de aanwezigheid van 12 cursisten van de fotografie opleiding van Cultuurkust Harderwijk. Onder begeleiding van hun docente, Cornelia Nauta, zijn vele honderden foto’s gemaakt van het gehele evenement en de ‘varende monumenten.’ Deze opnamen worden eerst verzameld en daarna verwerkt.

De karakteristieke Bolhoed van Eibert den Herder was, naast de Bronzen Botter Sculptuur, inzet voor het winnende team. Na een enerverende zeiltocht met prachtig weer en een mooie wind, hebben alle deelnemende botters uiteindelijk de finishlijn gepasseerd. Daarna is in kiellinie teruggevaren naar de Harderwijker Vissershaven waar de vloot muzikaal werd begroet door visserskoor De Aalzangers en de Admiraal van die dag, namelijk Robin Schalij die als voorzitter van de Stichting Aaltjesdagen Harderwijk het traditionele Admiraalzeilen voor zijn rekening heeft genomen.

Na afloop van Admiraalzeilen heeft Vlootadmiraal Robin Schalij de uitslag bekend gemaakt. De gehele wedstrijd is begeleid door specialisten van de bevriende Elburger Botterstichting. Na een enkele correctie (waarbij stiekem toch de motor was gebruikt) is het team van de ING-bank Harderwijk unaniem als uiteindelijke winnaar uitgeroepen. Vol trots heeft de bemanning de Bronzen Botter Sculptuur in ontvangst genomen en is daarna mét Bolhoed en een zeer tevreden gevoel huiswaarts gekeerd.

Tot besluit van het evenement heeft vlootadmiraal Robin Schalij een dankwoord en zijn waardering uitgesproken aan Wim van den Berg voor het genomen initiatief van deze Zeilregatta.

Blijf op de hoogte van ons aanbod

Schrijf je in voor de nieuwsbrief