Cursisten varen mee met zeilregatta en maken de mooiste foto’s

Tien cursisten, die meededen aan een fotocursus van Cultuurkust, mochten meevaren op een Harderwijkse botter tijdens de zeilregatta. De foto’s die de cursisten maakten, zijn nu voor iedereen te bekijken in het Klooster. Wethouder Martijn Pijnenburg opende de expositie op zaterdag 9 september.

,,Het is ontzettend mooi dat de Cultuurkust en de botterstichting van Harderwijk deze verbinding hebben gelegd”, begint Pijnenburg. ,,Daarnaast is deze opening ook tegelijk met Open Monumentendag, wat ook een mooie combinatie is”, vervolgt hij. ,,Ik vind dat er ontzettend goed werk is geleverd en ik ben trots op onze mooie bruine vloot!” De wethouder heft het glas en proost met de cursisten.

Cultuurkust organiseert jaarlijks tientallen workshops, waaronder verschillende fotocursussen. De lessen van deze cursussen worden gegeven door Cornelia Nauta. ,,Nadat mensen een cursus doen, is het belangrijk dat ze blijven fotograferen. Als je dat niet doet, vergeet je sneller wat je geleerd hebt. Dat is jammer”, vindt Nauta. Daarom biedt de cursus ‘met de camera op pad’ een mooi vervolg voor cursisten die de smaak te pakken hebben.

Lees het hele artikel in de Harderwijker Courant hier. 

De expositie is tot en met 1 oktober gratis te bekijken in het Klooster in Harderwijk.

Blijf op de hoogte van ons aanbod

Schrijf je in voor de nieuwsbrief