Bijna 2.000 leerlingen nemen deel aan Culturele Kick-off van Cultuurkust

Deze week was de jaarlijkse editie van de Culturele Kick-Off vanuit Cultuurkust voor kinderen van de basisscholen. Dit jaar is ervoor gekozen om aan te sluiten bij het Kinderboekenweek thema: Gi-Ga-Groen. Op 26 en 27 september was er een kick-off voor kinderen in Ermelo en Nunspeet en donderdag 29 september voor de kinderen in Harderwijk.

Ruim 750 leerlingen van basisscholen in Harderwijk namen deze dag deel aan verschillende activiteiten in het Klooster, Het Oude Stadhuis en de Catharinakapel. In Nunspeet deden 546 leerlingen mee en in Ermelo bijna 700 leerlingen. Voor de lagere groepen was er een voorstelling van de Vuilnismannen. In deze verrassende muzikale interactieve show laten de vuilnismannen op energieke en ludieke wijze zien dat afval en rommel een nieuw leven kunnen krijgen als volwaardige instrumenten. De hogere groepen namen deel aan verschillende workshops, zo konden ze collages met kranten maken of dansen op wildernis van TOMMY en Freek Vonk.

Directeur-bestuurder Cultuurkust Anne Visser: “honderden kinderen in de regio krijgen aan het begin van het schooljaar door theater, muziek en beeldende kunst een flinke dosis inspiratie met de Kick-off. Blije gezichten en nieuwe ontdekkingen, daar worden we blij van. En vanuit de Kick-off bieden we tientallen lessen waarmee kinderen hun talent in beweging zetten!”

Blijf op de hoogte van ons aanbod

Schrijf je in voor de nieuwsbrief