Muziekexamens

Praktijk- en theorie examens muziek

Cultuurkust verzorgd, samen met muziekverenigingen in onze regio, tweemaal per jaar praktijk- en theorie examens. Zo kunnen de blazers en slagwerkers van de toekomst hun diploma’s behalen en groeien in het maken van muziek. De examens en diploma’s voldoen aan de landelijke raamleerplannen erkend door de KNMO en Cultuurconnectie. De eisen sluiten aan op de leef- en klankwereld van de leerlingen met ruimte voor eigen inhoudelijke en didactische aanpak door docenten.

Theorie examens

Voor seizoen 2023-2024 staan de theorie examens gepland op woensdag 29 november 2023 en 12 juni 2024. Geef je op vóór 15 november 2023 of 29 mei 2024.

Woensdag 29 november:

  • A-niveau 17.00 uur
  • B-niveau 18.00 uur
  • C-niveau 19.00 uur
  • D-niveau 20.00 uur

De theorie examens worden digitaal afgenomen bij Kulturhus in Elspeet.  Deelnemers aan het theorie examen kunnen zich online voorbereiden via Muziekexamenplein. Leerlingen die via Cultuurkust les volgen krijgen inloggegevens via Cultuurkust.

Praktijkexamens

De praktijkexamens zijn gepland op zaterdag 16 december 2023 en 29 juni 2024. Kandidaten kunnen over de gehele dag geplaatst worden. Inschrijving sluit 3 weken voor datum.

Locatie praktijkexamens: Kulturhus, Elspeet

Kosten

De muziekexamens zijn gratis voor leerlingen die via Cultuurkust lessen volgen bij een muziekvereniging in de regio, deze kosten zijn inbegrepen in het lesgeld. Volg je muzieklessen bij een docent of vereniging die niet is aangesloten bij Cultuurkust? Dan kun je je ook hier opgeven en geldt een tarief van 20 euro voor het theorie examen en 27,50 euro voor het praktijkexamen.

Blijf op de hoogte van ons aanbod

Schrijf je in voor de nieuwsbrief