Syrinx Jessen

Over Syrinx Jessen

Syrinx Jessen begon haar muzikale loopbaan als fluitiste. Ze behaalde 1e prijzen bij o.a. het BENELUX Fluitconcours, Prinses Christina Concours, Stichting Jong Muziek Talent, Fontys Concours en de “International Competition for Woodwind Instruments”. Haar Bachelor behaalde ze aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en haar Master bij Prof. Renate Greiss-Armin aan de Hochschule für Musik Karlsruhe in Duitsland.

Syrinx was werkzaam als solo-fluitiste in verschillende Duitse orkesten. Parallel aan haar fluitstudie studeerde Syrinx zang/opera aan de Hochschule für Musik Würzburg bij de amerikaase sopraan Cheryl Studer en Lied aan de Internationale Lied Masterclasses Udo Reinemann in Brussel. In 2015 was ze stipendiaat van de Richard Wagner Stichting -Bayreuther Festspiele. In 2018 was ze semi-finalist bij de Internationale Competitie voor Wagner stemmen”. Aansluitend studeerde ze in 2018 aan de Eva Marton International Opera Studio. In 2019 maakte ze haar debuut bij de Nederlandse Reisopera in Sondheims “A Little Night Music”.

Sinds 2019 is Syrinx aangesteld als Solo Sopraan aan Theater Neubrandenburg/Neustrelitz. Hier was zij o.a. te zien in Puccini’s Suor Angelica/ Il Tabarro, Viktoria und Ihr Husar, Ullmanns-Der Kaiser von Atlantis, Humperdinck-Dornröschen, Offenbach-Pariser Leben, Menotti-The Old Maid and the Thief, Tchaikowsky-Onegin. In 2020 nam Syrinx voor de NDR Radio Mahlers 4e Symfonie op met de Neubrandenburger Philharmonie. Sinds 2023 is Syrinx werkzaam als freelance fluitiste en zangeres. Ze tourde sinds 2023 regelmatig met het Symphony Orchestra of India als fluitiste.

Hoe ziet een les bij jou eruit?

“In mijn lesgeven vind ik het erg belangrijk om zowel beginners – jong en oud – maar ook gevorderden het plezier in het muziek maken bij te brengen. Ik besteed veel tijd aan noten lezen, ritme, zang/fluit-techniek. Een goede houding, adem-techniek zijn belangrijke aspecten om een goede basis te vormen. We werken aan verschillende soorten muziek, klassiek (solo stukken of samenspel), musical/opera, orkestpartijen etc. Naast de dwarsfluit en zanglessen verzorg ik ook AMV-lessen.”

https://www.syrinxjessen.com

Blijf op de hoogte van ons aanbod

Schrijf je in voor de nieuwsbrief