Marieke Sleurink

Over Marieke Sleurink

Marieke Sleurink is opgeleid tot theaterdocent en heeft zichzelf daarnaast ontwikkeld als zangeres en liedschrijver. “Ik ben graag bezig met het verbinden van mensen onderling en het versterken van kinderen en jongeren in hun podiumtalenten. Ik heb een zwak voor speciale doelgroepen en werk graag met kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking.”

Hoe ziet een les bij jou eruit?

“Tijdens een les bij Podium Uniek stemmen we al op elkaar af terwijl iedereen binnenkomt. Als we elkaar begroet hebben aan het begin van de les, vertel ik globaal wat we gaan doen. Een les bestaat uit verschillende opdrachten waarin we met elkaar theater maken vanuit een kostuum of personage, een attribuut, een decor of een gebeurtenis. Met verbeeldingskracht en plezier ontstaan er zo heerlijke spelmomenten. Soms maken we een mini-presentatie zoals een levend stripverhaal, een reclame of iets anders en een deel van het jaar werken we aan een met elkaar bedachte voorstelling die we opvoeren in het theater van Cultuurkust.”

 

Wat hoop je cursisten mee te geven?

“Zelfvertrouwen, speelplezier, verbinding met de medecursisten.”

 

Wat vind je leuk aan lesgeven?

“In het moment zijn met kinderen en jongeren die hun talent en plezier aan elkaar durven te koppelen. Dan gebeuren er prachtige dingen en gaan de deelnemers en ikzelf weer een stukje ‘rijker’ naar huis. Het is een voorrecht om dat te mogen begeleiden.”

 

mariekesleurink.nl

Blijf op de hoogte van ons aanbod

Schrijf je in voor de nieuwsbrief