Deborah Witteveen

Over Deborah Witteveen

Deborah Witteveen begon als achtjarige met saxofoon spelen bij de plaatselijke fanfare in Oldebroek. Zij speelde solo bij verschillende fanfares, won prijzen bij solistenconcoursen en werd op haar zestiende aangenomen op het Conservatorium van de HKU (Utrecht). In de de jaren die volgden heeft Deborah prijzen gewonnen op het Prinses Christina Concours en Classic Young Masters en speelde zij in het JongNBE. Zowel haar bachelor bij Johan van der Linden in Utrecht als haar master bij Arno Bornkamp aan het Conservatorium van Amsterdam heeft zij cum laude afgesloten.

Anno 2021 speelt zij baritonsaxofoon in het Ardemus Quartet, maakt onderdeel uit van een duo met piano en een duo met fagot en speelt in het muziektheatergezelschap Neo-Fanfare 9×13. In 2013 is zij begonnen met lesgeven en tegenwoordig geeft Deborah saxofoonles bij verschillende fanfare-orkesten in o.a. Oldebroek, Nunspeet, Elspeet, Hierden en Ermelo.

Hoe ziet een les bij jou eruit?

De lessen zijn vaak een combinatie van oefeningen voor de basistechniek en het werken aan muziekstukken. Het repertoire wat we spelen is heel divers en er is voldoende ruimte om stukken uit te kiezen die de leerling zelf leuk vindt.”

Wat hoop je cursisten mee te geven?

“Ik hoop mijn leerlingen mee te geven je vaak meer kunt dan je van te voren dacht. Soms lijkt iets onhaalbaar, maar als je telkens een klein stapje neemt, kom je er wel. Daarnaast hoop ik over te brengen dat muziek maken gewoon ontzettend leuk is!”

Wat vind je leuk aan lesgeven?

“Het leukste aan lesgeven vind ik om mijn passie voor de muziek en het instrument over te brengen op anderen. Ook vind ik het fijn om leerlingen met allerlei muzikale vraagstukken te helpen, want je kunt vaak meer dan je denkt.”

deborahwitteveen.com

Blijf op de hoogte van ons aanbod

Schrijf je in voor de nieuwsbrief