Corianne Feenstra

Over Corianne Feenstra

Corianne Feenstra heeft de studie Agogisch/Cultureel werk, richting Recreatie en Sport, gevolgd en de studie Fysiotherapie afgerond. Daarnaast is zij afgestudeerd docent Taaldans en Rekendans. Via cursussen en workshops heeft ze zich verder ontwikkeld in theater en dans. Ze geeft recreatieve en educatieve danslessen en is docent en ontwikkelaar van scholenprojecten in het basisonderwijs. Zij geeft les aan kinderen in de leeftijd van 1,5 tot 12 jaar.

Hoe ziet een les bij jou eruit?

“Dat hangt natuurlijk af van de leeftijdsgroep, maar in grote lijnen: we starten in een kring met elkaar. Even een namenrondje en hallo zeggen. Dan de warming-up. Dat is een vaste choreografie voor een aantal maanden. De kern van de les is altijd weer een ander onderwerp of thema; bijvoorbeeld de seizoenen, de rammelende robot, het feest van de koning, een oerwoud les of een les over Alice in Wonderland. Genoeg onderwerpen waar we over kunnen dansen.

Omdat ik met jonge kinderen werk gebruik ik in de lessen altijd de kracht van de verbeelding en fantasie. Bij de dreumes- en peuterlessen dansen de ouders ook mee en het is mooi om te zien hoe de ouders meegaan in de belevingswereld van hun kind. We eindigen de les met een afsluiting/cooling down.”

Wat hoop je cursisten mee te geven?

“Natuurlijk de liefde voor dans en muziek tijdens de verschillende cursussen. Het plezier in het samen bezig zijn en het zelfvertrouwen om te dansen voor publiek. En vooral ook dansen voor jezelf, als vorm van zelfexpressie.”

Wat vind je leuk aan lesgeven?

“Ik geniet enorm van het enthousiasme en de energie van de kinderen bij de dansles. Zo mooi om te zien wat zij doen met wat ik in de les aanbied. Het is een wisselwerking. Ik neem wat ik zie gebeuren in een les altijd mee naar mijn volgende lessen. Ik leer hierdoor ook van mijn leerlingen. Vaak heb ik al voorpret bij het maken van nieuwe lessen. Dan ben ik heel benieuwd wat de kinderen ervan vinden en wat zij ermee gaan doen.

Ook vind ik mooi om van de leerlingen en ouders terug te horen dat hun kind meer zelfvertrouwen heeft gekregen of de hele week door danst en niet kan wachten tot de volgende les. Daarnaast vind ik het geweldig om te zien hoe de kinderen groeien, zich in de loop van het seizoen ontwikkelen en voor hun ouders staan te stralen op de dansvloer bij een kijkles of een voorstelling.”

speelendans.nl

Blijf op de hoogte van ons aanbod

Schrijf je in voor de nieuwsbrief