Zang

		
Bij Cultuurkust kun je individuele muzieklessen vinden van goede, gekwalificeerde muziekdocenten. Inschrijven voor deze lessen doe je direct bij de docent. In de tekst staat informatie hoe je contact kunt opnemen met de docent.

Zang/Opera

Syrinx Jessen
  • Docent: Syrinx Jessen
  • Lesdag(en): maandag t/m zaterdag
  • Aantal lessen: 38 lessen
  • Locatie(s): Nijkerk, Putten, Harderwijk en Ermelo
  • Tarief: vanaf 46,- euro per uur
  • Contact en aanmelden: syrinx_jessen@hotmail.com of bel met 06 83 56 13 85
  • Syrinx Jessen begon haar muzikale loopbaan als fluitiste. Ze behaalde 1e prijzen bij o.a. het BENELUXFluitconcours, Prinses Christina Concours, Stichting Jong Muziek Talent, Fontys Concours en de “InternationalCompetition for Woodwind Instruments”. Haar Bachelor behaalde ze aan het Koninklijk Conservatorium te DenHaag en haar Master bij Prof. Renate Greiss-Armin aan de Hochschule für Musik Karlsruhe- Duitsland. Syrinxwas werkzaam als solo-fluitiste in verschillende Duitse orkesten. Parallel aan haar fluitstudie studeerde Syrinxzang/opera aan de Hochschule für Musik Würzburg bij de amerikaase sopraan Cheryl Studer en Lied aan deInternationale Lied Masterclasses Udo Reinemann in Brussel. In 2015 was ze stipendiaat van de Richard WagnerStichting -Bayreuther Festspiele. In 2018 was ze semi-finalist bij de Internationale Competitie voor Wagnerstemmen”. In 2018 studeerde ze aan de Eva Marton International Opera Studio. In 2019 maakte ze haar debuutbij de Nederlandse Reisopera in Sondheims “A Little Night Music”. Van 2019-2023 was Syrinx werkzaam alsSolo Sopraan aan Theater Neubrandenburg/Neustrelitz. Hier was zij o.a. te zien in Puccini’s Suor Angelica/ IlTabarro, Viktoria und Ihr Husar, Ullmanns-Der Kaiser von Atlantis, Humperdinck-Dornröschen, Offenbach-Pariser Leben, Menotti-The Old Maid and the Thief, Tchaikowsky-Onegin. In 2020 nam Syrinx voor de NDRRadio Mahlers 4e Symfonie op met de Neubrandenburger Philharmonie. Sinds 2023 is Syrinx werkzaam alsfreelance fluitiste en zangeres. Ze tourde sinds 2023 regelmatig met het Symphony Orchestra of India alsfluitiste.
  • Hoe ziet een les bij Syrinx eruit? “In mijn lesgeven vind ik het erg belangrijk om zowel beginners, jong en oud, als gevorderden het plezier in het muziek maken bij te brengen. Ik besteed veel tijd aan noten lezen, ritme en zang/fluit-techniek. Een goede houding en adem-techniek zijn belangrijke aspecten om een goede basis te vormen. We werken aan verschillende soorten muziek, klassiek (solo stukken of samenspel), musical/opera, orkestpartijen, etc. Naast de dwarsfluit en zanglessen verzorg ik ook AMV-lessen.”
Op deze cursus kan op dit moment niet ingeschreven worden.

Blijf op de hoogte van ons aanbod

Schrijf je in voor de nieuwsbrief