Schilderen naar Waarneming

		
Waarneming is de basis voor schilderen. Door goed waar te nemen kom je tot beelden en/of verbeelding. Je kan naar waarneming schilderen in traditionele zin; zoals bij het schilderen van een portret, figuur, stilleven of landschap. Maar je kan ook, door goed naar de wereld om je heen te kijken, motieven zien die verder te ontwikkelen zijn tot thema’s. Schilderen naar de waarneming hoeft dus niet in te houden dat er altijd ‘naturalistisch’ gewerkt wordt. Een beeldende vertaling kan zowel ‘natuurgetrouw’, als abstract, poëtisch of expressief zijn.
Dit gaan we doen

In deze cursus kies je zelf onderwerpen of thema’s; afhankelijk van schilderervaring en voorkeuren. Je krijgt advies of opdrachten op maat. Of je nu met een portret aan de slag gaat, of naar aanleiding van motieven, experimenten of thema’s gaat werken: goed waarnemen helpt om een eigen krachtige, originele (dat wil zeggen: niet clichématige) beeldende vertaling te maken. Vanzelfsprekend komen formele aspecten (kleur, licht, compositie, etc.) én technische aspecten (kleurenleer/kleuren mengen, schildertechnieken etc.) aan bod. Daarnaast is er veel ruimte voor experiment.

Bij aanvang van de lessen wordt al het gemaakte werk besproken én een plan gemaakt voor de komende les. Deze besprekingen vóóraf werken motiverend en brengt cursisten vaak op nieuwe ideeën. Het leert je kritisch te kijken naar eigen werk én dat van anderen. De docent legt tijdens deze besprekingen linken met voorbeelden uit de kunstgeschiedenis.

Schilderen naar Waarneming vindt wekelijks plaats op donderdagochtend van 09.15 tot 11.45 uur. Is het vakantie? Dan is er niet altijd les op donderdag. Klik hier om het huidige vakantierooster te bekijken.

Aanmelden

Lesdag + datum, tijd en leslocatie is verplicht
Lesvorm is verplicht

Gegevens cursist

Aanhef is verplicht

Gegevens betalingsplichtige

Betaalgegevens zijn verplicht
Termijnen-veld is verplicht
Termijnen-veld is verplicht

Blijf op de hoogte van ons aanbod

Schrijf je in voor de nieuwsbrief