Literatuurclub

		
Je houdt van lezen. Je laat je graag verrassen door boeken waar je zelf niet zo gauw op zou komen. Je wilt je wat meer verdiepen in literatuur, samen met anderen. Dat is de maandelijkse Literatuurclub van Cultuurkust.
Dit ga je doen

Romans zijn doorgaans meer dan alleen een verhaal. Hoe ziet de schrijver het verhaal dat hij aan ons wil vertellen, hoe pikken wij het op? Kijken we met dezelfde ogen, doorzien we de literaire trucs, ontdekken we een diepere laag? Die analyse doen we in de Literatuurclub samen, iedereen krijgt de kans zijn zegje te doen.

“Samen lezen geeft meer diepgang aan een boek. Iedereen leest het verhaal vanuit een ander perspectief. Door deze ervaringen met elkaar te delen ontstaan mooie, soms persoonlijke discussies. Hierdoor wordt je leeservaring verrijkt. Dit is wat het samen lezen voor mij plezierig maakt. Ik hoop dit ook aan de cursisten mee te geven!”  – Docent Machteld Smid 

De leeslijst

De leeslijst wordt bepaald door de deelnemers. Zij kiezen op voorhand 8 boeken uit een ruim aantal uitgebreid beschreven titels of tippen zelf hun favoriet; de meeste stemmen gelden. Het resultaat van de stemronde voor komend seizoen is opnieuw een zeer gevarieerde, internationale reeks waarover veel te vertellen valt. Bij het inschrijven kun je kiezen voor welke club (A of B) je je wilt inschrijven.

A B
17 september 24 september Het bloemenmeisje – Anya Niewierra (Nederland)
15 oktober 22 oktober Het volle leven – John Fante (Verenigde Staten)
26 november 03 december De tijgerkat – Giuseppe Tomasi di Lampedusa (Italië)
07 januari 14 januari Broer, moordenaar – Ellen Heijmerikx (Nederland)
11 februari 18 februari Voordat het laat wordt – Kader Abdolah (Nederland)
11 maart 18 maart Veranderen: methode – Édouard Louis (Frankrijk)
08 april 15 april De verre voortijd – Sebastian Barry (Ierland)
13 mei 20 mei Huiswerk – Marja Pruis (Nederland)

De Literatuurclub vindt maandelijks plaats op dinsdagavond van 19.30 tot 21.45 uur. Is het vakantie? Dan is er niet altijd les op dinsdag. Klik hier om het huidige vakantierooster te bekijken.

Aanmelden

Lesdag + datum, tijd en leslocatie is verplicht
Lesvorm is verplicht

Gegevens cursist

Aanhef is verplicht

Gegevens betalingsplichtige

Betaalgegevens zijn verplicht
Termijnen-veld is verplicht
Termijnen-veld is verplicht

Blijf op de hoogte van ons aanbod

Schrijf je in voor de nieuwsbrief