Frank Oude Weernink

Over Frank Oude Weernink

Frank Oude Weernink is in 1993 afgestudeerd aan de AKI Enschede (nu Artez) schilderen en tekenen. In 1995 heeft hij een onderwijs bevoegdheid gehaald. Sinds 1993 is Frank actief als kunstenaar (schilderen) in binnen en buitenland. Hij geeft nu al ruim 15 jaar les en verzorgt onze Academie Tekenen & Schilderen.

Hoe ziet een les bij jou eruit?

“We gaan veel praten en hopelijk discussiëren over kunst. Wat is kunst en wat is geen kunst? Kan een kunstwerk een bewustzijn hebben en bewust zijn en waar gaat dat bewustzijn dan over? Wat is de betekenis van kleur en vorm binnen een kunstwerk?”

“Zo diep mogelijk op kunst ingaan en steeds verder ontwikkelen in jouw persoonlijke proces. Ik zal tijdens het werken de kunstgeschiedenis erbij betrekken om het allemaal te verduidelijken. Het bespreken van het gemaakte werk individueel en in de groep is een essentieel onderdeel van de les. Persoonlijke differentiatie is een speerpunt tijdens mijn les; wat heb jij nodig om verder te komen?”

Wat hoop je cursisten mee te geven?

“Wat ik probeer is mensen constant anders te laten kijken naar het (creatieve) proces waar ze zich in bevinden en in dat proces andere keuzes te laten maken dan ze vanuit zichzelf gewend zijn. Mensen leren om risico te nemen binnen hun proces. Mijn eerste schilderdocent vergeleek het schilderproces met een weegschaal. Hij zei: “Als tijdens het schilderen de weegschaal altijd in het midden staat (met zijn handen bewegend in het midden) dan speel je op safe en zul je niet veel leren. Durf je de weegschaal door te laten slaan (linkerhand heel hoog en de rechterhand heel laag) en neem je risico dan zul je een hoop rommel maken maar zal de weegschaal ook doorslaan naar geweldige schilderijen.”

Wat vind je leuk aan lesgeven?

“Om mijn kennis en enorme  liefde voor de kunst over te brengen op andere mensen.”

denoodzaak.eu

Blijf op de hoogte van ons aanbod

Schrijf je in voor de nieuwsbrief