Vacature Kunstvakdocenten

Vanwege vernieuwing en uitbreiding van ons activiteitenaanbod zijn wij voor onze afdelingen Vrije Tijd en Cultuurkust op School per direct op zoek naar enthousiaste en ervaren:  

Kunstvakdocenten
Erfgoededucatie, beeldende kunst en theater
(op projectbasis) 

De functie
Voor diverse projecten zijn we op zoek naar Kunstvakdocenten die op projectmatige basis lessen in zowel de vrije tijd als het onderwijs kunnen verzorgen. Je wordt onderdeel van onze poule van docenten, waarin je flexibel kunt worden ingezet voor andere taken en projecten naast de reguliere cursussen en lessen. 

Wij zijn op zoek naar docenten in de volgende disciplines:  

  • Erfgoededucatie: Om het erfgoed aanbod in de regio te kunnen uitbreiden zijn we op zoek naar docenten die in samenwerking met lokale erfgoedorganisaties bezoeklessen kunnen ontwikkelen. Ook zijn we op zoek naar erfgoeddocenten die lessen kunnen ontwikkelen of teamtrainingen kunnen verzorgen binnen ons project Cultuureducatie met Kwaliteit.   
  • Beeldende kunst: Voor het project Cultuureducatie met Kwaliteit zijn we op zoek naar beeldend docenten die lessen kunnen ontwikkelen en uitvoeren en teamtrainingen kunnen verzorgen in het primair onderwijs. Kennis van onderwijsmethodes Wereld Oriëntatie heeft de voorkeur, maar is geen pre.   
  • Theater: Voor onze theatercursussen zijn wij op zoek naar docenten die creatieve lessen ontwikkelen voor diverse doelgroepen. Het begeleiden van deelnemers bij het ontwikkelen van hun zelfvertrouwen, expressie en samenwerking door middel van theateractiviteiten en -oefeningen. Voor onze theatercursussen zijn wij ook op zoek naar een docent die we kunnen inzetten voor onze speciale doelgroepen, waaronder mensen met een beperking, jongeren met gedragsproblemen, senioren, en andere bijzondere doelgroepen 

Wat breng je mee? 

  • Je hebt aantoonbare ervaring met lesgeven en een afgeronde kunstvakopleiding   
  • Je bent creatief en hebt het vermogen om innovatieve lessen te ontwikkelen die de verbeelding van deelnemers stimuleren, gericht op de ontwikkeling van de leerling, cursist of de leerkracht  
  • Je bent flexibel, je kunt worden ingezet voor andere taken en projecten binnen de organisatie, zoals workshops, speciale evenementen of andere educatieve activiteiten. 
  • Je bent in staat om een veilige en inclusieve leeromgeving te creëren waarin diversiteit wordt gevierd. 
  • Je bent communicatief vaardig. Je hebt aandacht voor persoonlijke groei en ontwikkeling van de deelnemers en kunt communiceren met ouders/verzorgers over de voortgang van deelnemers.  
  • Je bent betrokken, sociaal vaardig en initiatiefrijk 

 Wij bieden:
Een uitdagende functie op projectbasis binnen een gemotiveerd team bij een dynamische instelling. Cultuurkust is een kleine, gedreven organisatie met een informele werksfeer. Dit is een parttimefunctie op oproepbasis, waarbij de werktijden kunnen variëren op basis van beschikbaarheid en behoeften. Beloning op basis van een zzp-overeenkomst van opdracht; naast de lesuren kunnen ook voorbereidende uren en reiskosten worden gedeclareerd. 

Cultuurkust zet je in beweging!
Cultuur toegankelijk en dichtbij voor iedereen. Dat is de missie van Cultuurkust, het centrum voor amateurkunst en cultuureducatie in de regio Noordwest Veluwe. Cultuurkust gelooft in het ontdekken en ontwikkelen van talent in alle leeftijden en alle lagen van de samenleving. Daarom bieden we voor iedereen in de gemeenten Harderwijk, Nunspeet, Ermelo en Putten cursussen en workshops in alle kunstdisciplines. Daarnaast hebben we een actieve afdeling voor het basisonderwijs, bieden we workshops aan bedrijven en ontwikkelen wij projecten met maatschappelijke partners op het thema cultuur en gezondheid. 

Contact en reageren?
Meer informatie over de opdrachten:  

Reageren kan door een mail met motivatie en cv te sturen naar planning@cultuurkust.nl. 

Wij hanteren voor deze vacature geen sluitingstermijn. Met geschikte kandidaten plannen we een gesprek in. Als de functies vervuld zijn, halen we de vacature offline, dus reageer snel.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.  

Blijf op de hoogte van ons aanbod

Schrijf je in voor de nieuwsbrief