Titus Koster

Over Titus Koster

Titus Koster heeft zijn opleiding gevolgd aan het Rotterdams Conservatorium bij Henk de Graaf. Daarnaast heeft hij ook Compositie gestudeerd waardoor hij zich breed ontwikkeld heeft. Zijn interesse is altijd bij de muziek en de klarinet gebleven. Al vroeg kwam Titus tot de ontdekking dat lesgeven eigenlijk het beste bij hem past. Ervaring in het lesgeven heeft hij op kunnen bouwen bij diverse muziekscholen en instellingen. Ook voor diverse harmonieorkesten heeft hij leerlingen opgeleid.

Hoe ziet een les bij jou eruit?

“Een les bestaat uit het inblazen, de toon maken. Daarna de opgegeven opdrachten overhoren en onderzoeken wat een leerling heeft kunnen doen. Dan nagaan of er onduidelijkheden waren, aanvullingen nodig zijn. Tenslotte de nieuwe opdrachten voorbereiden. Het is voor mij de uitdaging om aansluiting te vinden op de mogelijkheden die de leerling heeft, om op die manier het optimale eruit te halen. Ook probeer ik een ontspannen werksfeer te creĆ«ren, liefst met wat humor.”

Wat hoop je cursisten mee te geven?

“Dat de klarinet een geweldig mooi instrument is. Dat samen muziek maken een bijzondere diep menselijke ervaring is en dat de moeite die je in het oefenen stopt dubbel en dwars terugkrijgt in speelplezier.”

Wat vind je leuk aan lesgeven?

“De omgang met de leerling vind ik geweldig. Samen het wonderlijke van de muziek en de mogelijkheden ontdekken. Een instrument bespelen is voor een groot deel een ambacht. Hoe meer je dat beheerst hoe beter je muziek kunt maken, hoe meer deze wereld voor de leerling open gaat.”

http://www.tituskoster.nl

Blijf op de hoogte van ons aanbod

Schrijf je in voor de nieuwsbrief