Kim den Dulk

Over Kim den Dulk

Lekker cliché, maar van jongs af aan heeft docent Kim den Dulk altijd al getekend en ze is het blijven doen. Ze is in 2012 afgestudeerd als docente Beeldende Kunst en Vormgeving aan ArtEZ Zwolle en altijd cursussen en workshops blijven volgen op het gebied van illustratie en vormgeving. “Naast mijn werk als beeldend vakdocent ben ik ook actief als museumdocent bij het Stadsmuseum in Harderwijk en het Marius van Dokkum museum. Ik werk ook als illustrator onder de naam Gemaakt door Kim en illustreer o.a. in opdracht voor klanten, particulieren en mijn eigen producten die te koop zijn op mijn website en een aantal verkooppunten in Harderwijk. Om het overzichtelijk te houden voor mijn volgers, heb ik sinds 2022 een eigen nieuwsbrief genaamd Schrijfsels van Kim waarin ik vertel over mijn werkzaamheden en kijkjes geef achter de schermen bij het maken van (bijvoorbeeld) een illustratie. Samen met mijn hond en partner woon ik in Ermelo. Ik ben gek op wandelen en het spelen van bordspellen met vrienden.”

Hoe ziet een les bij jou eruit?

“Vaak starten we tijdens mijn cursussen met een opdracht, thema of materiaal, welke het uitgangspunt is voor de les(sen). Halverwege het cursusjaar gaan leerlingen aan een eigen beeldend werk maken deze exposeren ze in een gezamenlijke expositie.”

“Een les bij mij is vaak een gezellige bende, want bij kunst maken kan het soms een rommeltje worden. Aan het einde maken we vaak een rondje langs de werken en geven we elkaar feedback of vertellen de leerlingen iets wat ze hebben geleerd die les.”

Wat hoop je cursisten mee te geven?

“Dat ze meer kunnen dan ze denken. Dat niets te gek is en hun fantasie en creativiteit eindeloos is. Daarnaast hoop ik dat ze door te doen en ontdekken meer zelfvertrouwen krijgen.”

Wat vind je leuk aan lesgeven?

“De interactie als docent met een groep. Mijn passie en kennis op een groep overdragen, maar ook grapjes uithalen. Het leukste vind ik dat ik soms verrast wordt door wat leerlingen maken. En dat je leerlingen ziet opbloeien wanneer ze een materiaal of techniek ontdekken wat bij hun past en daarmee de mooiste dingen weten te maken.”

gemaaktdoorkim.nl

Blijf op de hoogte van ons aanbod

Schrijf je in voor de nieuwsbrief