Workshop Random Path Generator

Workshop Random Path Generator

Tijdens deze workshop gaan we kijken naar het raakvlak tussen computerprogramma’s en visuele kunst. Een spel waarbij je nooit precies weet wat eruit gaat komen, maar je soms enorm verrast kan worden. Let op: breng je eigen laptop mee!

Voor docent David Feenstra (choreograaf) is willekeur een belangrijk concept.

“Samen met mijn neef Hans Lous, die computerprogrammeur is, speelde ik tijdens onze middelbare schooltijd een spelletje: we tekenden een lijn die de willekeurige instructies van een rekenmachine volgde op een blokjespapier. We startten met de pen op een kruispunt van de lijnen van de blokjes en de rekenmachine vertelt ons waar we heen gaan: 1 is omhoog, 2 is naar rechts, 3 is omlaag en 4 is naar links. Zo konden we een hele Nederlandse literatuurles vullen. Uiteindelijk heb je dan een papiertje met een lijn die in compleet willekeurige richtingen gaat, dat vond ik fascinerend.”

David neemt je in zijn workshop mee in het computerprogramma dat hij samen met Hans ontwikkelde, waarin deze random paths (zie foto’s hieronder) gegenereerd worden. Neem je eigen laptop mee en laat je verrassen door de patronen die ontstaan!

Blijf op de hoogte van ons aanbod

Schrijf je in voor de nieuwsbrief