Vacature lid Raad van Toezicht

Cultuur verbindt, inspireert en levert een belangrijke bijdrage aan een sterke samenleving waarin iedereen mee kan doen. Dat begint bij het ontwikkelen van je eigen talent, wat je leeftijd of achtergrond ook is. Stichting Cultuurkust biedt volop mogelijkheden om te ontdekken wat jouw talent is én hoe dat je kunt verbinden met het talent van anderen. Cultuurkust werkt in Harderwijk, Nunspeet, Ermelo, Putten Nijkerk en biedt programma’s in het onderwijs, in de vrije tijd en in het sociaal domein.

Vanwege het vertrek van één van onze toezichthouders zoeken we een nieuw lid voor een termijn van vier jaar.

 

Raad van Toezicht
Stichting Cultuurkust wordt bestuurd volgens het Raad van Toezichtmodel, waarbij de directeur-bestuurder verantwoordelijk is voor de strategie en de sturing en de Raad van Toezicht toeziet op het strategisch beleid en de algemene gang van zaken. Daarnaast is de Raad van Toezicht werkgever van de directeur-bestuurder en acteert als klankbord en sparringpartner. Dit met een passende, statutair vastgelegde rolopvatting tussen de toezichthouder en het bestuur en een visie op goed toezichthouden. De Code Culturele Governance geldt als leidraad. Naast toezicht houden brengt de Raad relevante kennis en expertise in, en beschikt zij over een voor de organisatie relevant netwerk.

 

De Raad van Toezicht komt circa 4-6 keer per jaar samen in de avonduren, het bezoeken van activiteiten is daarin niet meegenomen.

 

Profiel
De toezichthouder die bij ons past brengt het volgende mee:

  • Bij voorkeur actief werkzaam/ervaring met werken in de culturele sector, en affiniteit met cultuureducatie en -participatie en de missie en visie van Cultuurkust.
  • Bij voorkeur kennis van HR.
  • Een passende rolopvatting, dus een goed evenwicht tussen betrokkenheid en bestuurlijke afstand. Bij voorkeur bestuurlijke en/of managementervaring.
  • Het vermogen om de directeur-bestuurder als klankbord en sparringpartner bij te staan.
  • Maatschappelijke sensitiviteit, een onafhankelijke opstelling en verantwoordelijkheidsgevoel voor het geheel.
  • Een toegankelijke persoonlijkheid met relativeringsvermogen en humor.
  • Een relevant netwerk als het gaat om het verbinden van cultuur en samenleving en de bereidheid dat in te zetten.
  • HBO/WO werk- en denkniveau.
  • Woonachtig in de regio Noordwest Veluwe.

 

Heb je interesse?
Wil je met ons bouwen aan een verbonden, geïnspireerde regio? Stuur ons dan je brief en cv toe voor 26 oktober naar anne.visser@cultuurkust.nl. Heb je vragen? Dan kun je contact opnemen met Anne Visser, directeur-bestuurder, via anne.visser@cultuurkust.nl of 0615904814. We zien je reactie met belangstelling tegemoet!

 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Blijf op de hoogte van ons aanbod

Schrijf je in voor de nieuwsbrief