Portretfotografie

Leer alles over de technieken die nodig zijn om een mooie portretfoto te maken. Van de licht- en regietechnieken tot de uiteindelijke bewerking van de beelden!
Dit gaan we doen 

We bekijken portretfoto’s van fotografen om inspiratie op te doen. Hoe valt het licht, hoe is de houding van het model en hoe is de compositie? Hoe gebruiken we de techniek van de camera? Er zijn verschillende soorten portretten, bijvoorbeeld spontane portretten van kinderen, geposeerde portretten, portretten met een rauw randje van muzikanten of portretten waarbij de omgeving een rol speelt. Vervolgens ga je zelf aan de slag: je leert o.a. hoe je de techniek van de camera kunt gebruiken, wat de beste compositie is en hoe je kunt werken met zowel fotolampen als op locatie met daglicht. We nodigen mensen uit die voor ons willen poseren en we maken ook portretten op locatie, bijvoorbeeld na een atletiektraining. Daarnaast leer je om je gemaakte portretten te verbeteren met een bewerkingsprogramma. 

“Fotograferen heeft een doel: overbrengen van een emotie. Het is voor een groot deel communicatie. Een foto kan een verhaal vertellen, je aanzetten tot nadenken, je ontroeren, je schokken. Een goede foto is een beeld, geen kiekje. Geen vluchtig iets, maar een beeld dat je kan inspireren voor lange tijd.” Docent Cornelia Nauta 

Belangrijk: Om deze cursus te volgen moet je in het bezit zijn van een eigen camera met de mogelijkheid van manuele bediening en een statief. Twijfel je of je camera geschikt is voor deze cursus? Neem dan contact met ons op. 

Aanmelden

Lesdag + datum, tijd en leslocatie is verplicht
Lesvorm is verplicht

Gegevens cursist

Aanhef is verplicht

Gegevens betalingsplichtige

Betaalgegevens zijn verplicht
Termijnen-veld is verplicht
Termijnen-veld is verplicht

Blijf op de hoogte van ons aanbod

Schrijf je in voor de nieuwsbrief