Muziek met het jonge kind 4+

Zet je eerste stappen op de muzikale ladder. Deze pre-Algmene Muzikale Vorming (AMV) cursus vult het gat op dat tussen de peutermuziek lessen en de reguliere AMV lessen valt. Muziek voor het jonge Kind is de eerste kennismaking met muziek en de basis voor de verdere stappen in de muzikale ontwikkeling. Deze cursus is voor kinderen van 4 tot 6 jaar.
Dit gaan we doen

Je leert noten lezen, maakt kennis met muziekinstrumenten en leert samenspelen. We zingen allerlei soorten liedjes. We luisteren naar muziek van grote componisten en spelen op verschillende instrumenten, zoals blaas- en snaarinstrumenten: blokfluit en ukelele. Van Cultuurkust krijg je diverse instrumenten te leen. Je kunt dus ook thuis oefenen.

Deze cursussen zijn speciaal voor kinderen die nog te jong zijn om een instrument te bespelen of die nog geen keuze voor een instrument gemaakt hebben. Allerlei muzikale begrippen worden op speelse manier behandeld. Ook maken de kinderen in de les uitgebreid kennis met de verschillende muziekinstrumenten.

Op deze cursus kan op dit moment niet ingeschreven worden.

Blijf op de hoogte van ons aanbod

Schrijf je in voor de nieuwsbrief