Dansen met Parkinson

Beweging is goed voor iedereen, en niet in het minst voor mensen met Parkinson. Maar juist voor mensen met Parkinson kan bewegen een enorme drempel worden. Omdat het moeite kost en misschien wel confronterend is.
Dit gaan we doen

In deze speciale danscursus voor mensen met Parkinson ervaar je weer het plezier van bewegen. Samen met docenten Sandy Raaijmakers en Margriet Middel, die gespecialiseerd zijn in dans met Parkinson, oefen je met evenwicht, coördinatie, kracht, expressie en grote bewegingen.

Maar het belangrijkste is het samen dansen. Dans is namelijk zoveel meer dan alleen bewegen. Door verbeelding en het ritme van de muziek wordt bewegen zoveel fijner (en makkelijker) om te doen. Bovendien geeft dansen met een hele groep of met een partner een gevoel van samenhorigheid en extra energie. Iedereen kan naar eigen kunnen meedoen. Niemand is perfect.

De lessen zijn speciaal ontwikkeld voor mensen met de ziekte van Parkinson, ongeacht leeftijd en mobiliteit. Desgewenst kun je alle oefeningen op een stoel meedoen (we beginnen de les allen zittend). Partners of mantelzorgers mogen gratis meedoen.

Aanmelden

Lesdag + datum, tijd en leslocatie is verplicht
Lesvorm is verplicht

Gegevens cursist

Aanhef is verplicht

Gegevens betalingsplichtige

Betaalgegevens zijn verplicht
Termijnen-veld is verplicht
Termijnen-veld is verplicht

Blijf op de hoogte van ons aanbod

Schrijf je in voor de nieuwsbrief