Algemene muzikale vorming 8+ Hierden

Muzikale Vorming is dé kennismaking met muziek en de basis voor de verdere stappen in de muzikale ontwikkeling. Deze cursussen zijn speciaal voor kinderen die nog te jong zijn om een instrument te bespelen of die nog geen keuze voor een instrument gemaakt hebben. Allerlei muzikale begrippen worden op speelse manier behandeld. Ook maken de kinderen in de les uitgebreid kennis met de verschillende muziekinstrumenten. Deze cursus is voor kinderen van 8 tot 12 jaar.
Dit gaan we doen

Je leert noten lezen, maakt kennis met instrumenten en leert samenspelen. We zingen allerlei soorten liedjes. We luisteren naar muziek van grote componisten en spelen op Orff-instrumenten (zoals triangel en xylofoon). We bespelen blaas- en snaarinstrumenten als blokfluit en ukelele. Van ons krijg je diverse instrumenten te leen. Je kunt dus ook thuis oefenen.

Algemene Muzikale Vorming borduurt voort op Muziek voor het jonge Kind, maar ook zonder de voorgaande cursus kan ieder kind instromen. Zet je vervolgstappen op de muzikale ladder.

Op deze cursus kan op dit moment niet ingeschreven worden.

Blijf op de hoogte van ons aanbod

Schrijf je in voor de nieuwsbrief